1N104 Drumcliffe ír kő feszület másolata 27.5 cm


7.500 HUF 20.45 USD

Garancia: 1 év  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. november 29.
Termékkód: 5048679
Megtekintések: 88
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

regitargyaim (4823)    
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban3 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 10:13
Regisztráció: 2012. november 27.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

Hibátlan állapotú, fémes hatású írországi vallási műemlék másolata. Kortárs művészi műgyanta dísztárgy, vallási dísztárgy, emléktárgy.

Szélesség: 11 cm

Magasság: 27.5 cm

Súly: 0.645 kg

Forrás: http://www.megalithicireland.com/High%20Cross%20Drumcliffe.htm

Ír High keresztek

Drumcliffe

A Benbulben-hegy alatt, Drumcliffe festői falujában, St Colmcille kolostort alapított a 6. században. Bár a kolostor a 9. és a 16. század között ismert volt, ma már csak három magaskereszt és egy kerek torony csonkja maradt fenn. A keresztek egy temetőben vannak, az egykori apátság területén. Az ősi temető szomszédságában van egy út, amely a 19. század elején épült Írországi St. Columba's Church-hez és William Butler Yeats (1865–1939) költő végső nyughelyéhez vezet. A jobb oldali képen látható magasan díszített kereszt homokkőből készült, és a 11. századból származhat. Ez a High Cross 3,83 méter magas, és mind a keleti, mind a nyugati oldalon magas domborzatú állatok láthatók. A nyugati oldalon a témák közé tartozik a Bemutató a templomban és a keresztre feszítés. A keleti arcon Ádám és Éva, Káin és Ábel, Dániel az Oroszlánok barlangjában és egy oroszlán látható magas domborműben. Az élen valószínűleg Krisztus a dicsőségben áll. Úgy tűnik, hogy a kőfaragó tevét ábrázolt a kereszten, ami szokatlan. A keskeny élek dísz- és alakfaragással is gazdagon faragtak. Az akna déli oldalán a Szűz és a Gyermek egyetlen ikonja látható egy ír magas kereszten.

Nyugati arc

A temetőt körülvevő falba beépítve, az út felé néz a második, esetleg síkságos magaskereszt tengelye. Úgy tűnik, hogy ez a kereszt fosszilis mészkőből készült, és erősen mállott. Az út másik oldalán, amely ma az egykori kolostort boncolgatja, Sligo egyetlen kerek tornyának maradványai találhatók .

Kereszttengely az átjáróban

Nemrég értesültem egy harmadik magas keresztről, amelyet 1999-ben a Szent Kolumba-templom restaurálása során fedeztek fel. A templom falába épített homokkő kereszt két darabját találták. Ezek a kövek valószínűleg az akna felső és alsó kövei voltak. A fenti képen látható felső darabot az átjáróban fedezték fel. 1,02 méter hosszú. Az alábbi képen látható alsó kő a templom belsejében található, jobbra. 1,05 méter hosszú és 70 cm széles. Az alsó tengelyben lévő hornyolt furat a Boho- nál található magas keresztben is megtalálható .

Garanciális feltételek

Garancia: 1 év  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
Postai utánvétel

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IX.
MPL - csomagautomata1650 HUF
MPL - házhozszállítás1800 HUF
PostaPont1650 HUF

Mások ezeket keresték még