Sculptural historicizing neo renaissance dining room cabinet


650.000 HUF 1,768.31 USD

Local pickup
Item details
Listed: December 17, 2023
Item code: 2635409
Views: 148
Watchers: 8
Seller

artantikvitas (359)   
Veszprém county

Verified user

Response time: 100%-banin 2 hours
Positive feedback: 97.73%
Last login: Today, 20:02
Member since: May 15, 2010
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Age:1800-1899
Style:renaissance
Condition:good for its age
Originality:original

19.század második felében készült ez a rendkívűl finoman kidolgozott darab, anyaga kerti gyümölcsfa alapon dió borítású kivűl és belűl egyaránt illetve a faragások, rátétek, díszlécek tömör kerti diófából faragottak. A bútor a reneszánsz stílusjegyeit viseli magán, de a méretek, arányok és kialakítás a huszadik századi ember igényinek megfelelőek...A kétajtós pakolós rész ajtaján családi címer van faragva,

kétoldalt az házigazda és a felesége néz össze, felett lévő két fiókot egy központi zár zárja ami az oroszlán szájába van rejtva, a fiókok felett egy kiegészítő pótlap található, a kiszekrény tetejét márványlappal boríttoták és ez felet még két polc található a legszebb dolgaink tárolására - legfelűl egy klasszicizáló bőség kehely és gyümölcs füzér található, a szekrény egésze rendkívűl igényes úgy a fanyagok összeválogatása- kivitelezése, illetve a díszítését művészi szobrászmunka jellemzi. Mindenképpen egyedi mutatós ugyanakkkor nem túl nagy méretű bútor. Állapota eredeti - patinás, azonnal használatba helyezhető.

Mérete: 130cm széles 60cm a legnagyobb mélység és 220cm magas

Payment options

Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Local pickupBalatonfüred

Others searched for these