Igbo ethnic group antique mask africa nigeria africká maska 111 drums 31


27.000 HUF 74.37 USD

Guarantee: 7 days  
Local pickup
Item details
Listed: January 02, 2024
Item code: 3941158
Views: 101
Watchers: 2
Seller

antikdekor (337)   
Pest county

Response time: 93%-banin 6 hours
Positive feedback: 93.9%
Last login: Today, 17:14
Member since: September 15, 2020
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Condition:good for its age

Fix áras termék!

Csak a feltüntetett árért eladó, bizományos értékesítésre átvett tárgy.

Legújabb divat szerint elegáns modern lakások, irodák közkedvelt dekoratív, egzotikus berendezési tárgyai.Antik patinás afrikai Igbo népcsoportbeli, Nigériai maszk a népcsoportra jellemző stílusjegyekkel.

Hossza: 33 cm.

Magasság: cm.

Szélessége: cm.

Mélység: cm.

Postázás lehetséges!

Az Igbo nép (több tízmillió ember) Nigériában, főleg erdős vidéken 33 alcsoportban, 200 faluban él, sűrű erdőben vagy mocsaras vidéken. Örökölhető vezetőitisztségek helyett a vének tanácsa kormányoz.

Titkos társaságok is működnek, jelentős politikai és vallási hatalommal. Ezek hierarchikus felépítésűek, a tagok a ranglétrán fokozatosan lépnek feljebb, teljesítményük és bőkezűségük szerint.

Az igbo szobrászatnak szigorú szabályai vannak. Az alakok egyenesen állnak, a karok a testet nem érintik, a kezek nyitott tenyérrel, előrenyújtva. Az arányok életszerűek, kivéve feltűnően hosszú nyakat. Az oltár-szobrok keményfából készültek. Ezeknek kos-szarvuk van, ezáltal a kitartást és az agressziót szimbolizálják. A kos csak kivételesen harcol, igy az igbók számára az önkontrollt jelenti. A fiatal férfiak különböző életkorban szerzik meg ezt az Ikenga-szobrot, de mire megházasodnak és letelepednek, mindenkinek van

egy. A nagy Ikengák az egész közösséghez vagy családokhoz tartoznak. A szobrok bonyolult hajviseletén megjelenik a szarv-téma is.

Az alusi figurák a természet erőivel kapcsolatba hozott védő istenségek. A szobrok lényeges eleme a nyitott tenyér, mely őszinteséget, nyíltságot sugároz. Kifejezi, hogy fontos dolog

adni és kapni, ez isten és ember kapcsolatának is az alapja.

Az igbók maszkok ezreit használják. Általában a szellemek szinére, fehérre festik őket. A maszkos táncosok bonyolult öltözéket is viselnek, néha tükrökkel díszített ruhát. A maszkok

segítségével szembeállították a szépséget a szörnyeteggel, a nőiest a férfiassal, a feketét a fehérrel. A fából vagy rostanyagból készült maszkok szerepelhetnek színielőadáson, rituálékon, beavatásnál, temetésen, népünnepélyen. A kontrasztos maszkok szerepeltetése a színielőadásokon általános, például az egyik darab főszereplői: „az elefánt szelleme” és „a szűzlány szelleme”. A maszkok hagyományosak, az előadás témája, cselekménye azonban évről-évre más.

Többféle díszes fatárgyat is készítenek: hangszereket, ajtókat, zsámolyokat, tükörkereteket, tálcákat, babákat, jósláshoz való kis figurákat.

Guarantee conditions

Guarantee: 7 days  

Payment options

Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-3 workdays
Local pickup Pilisszentiván

Others searched for these