1900 Circa jewelry scale, in original box lined with black velvet, with weights, tweezers


65.170 HUF 179.99 USD

Item details
Listed: May 03, 2024
Item code: 5270983
Views: 8
Watchers: 0
Offers: 0 offers
Seller

cidris (2059)   
Somogy county

Response time: 100%-banin 31 hours
Positive feedback: 100%
Last login: Yesterday, 10:24
Member since: July 27, 2010
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Condition:flawless
  • Vintage, körülbelül az 1900-as évek elején készült ékszermérleg, fekete bársonnyal bélelt eredeti dobozában, súlyokkal, csipesszel. Általában ékszerüzletekben használták nemesfémek és drágakövek mérésére. A mérleg sárgarézből készült, és kör alakú alappal rendelkezik, amely az asztallapon ül. A mérleg súlytartó tálkái egy központi gerendára vannak felfüggesztve, amely az alapra támaszkodik.
    Maga a gerenda vélhetően sárgarézből készül, két karja van, amelyek mindegyike egy felfüggesztett serpenyőt támaszt meg. Ezekben a serpenyőkben helyezik el a mérendő tárgyakat.
    A mérleg tartalmaz egy súlykészletet is, amelyek a mérleg kalibrálására és a pontos mérések biztosítására szolgálnak. Ezek a súlyok általában sárgarézből készülnek, és egy kis rekeszben tárolják őket a mérleg alján. Egy kis dobozban külön vannak kisebb súlyok. Ezek az antik ékszermérlegek ma már gyűjtői kategóriák, és történelmi jelentőségük és bonyolult formatervezésük miatt értékesek. Bepillantást nyújtanak az ékszerkészítés történetébe, és tanúskodnak az őket megalkotó kézművesek mesterségbeli tudásáról. Ez egy fekete tokban van, sárgaréz kapcsokkal. egyetlen pici súly hiányzik a tokból. A fekete bőr tok mérete: 19 x 12,5 cm.
  • Lsd. teljesen azonos mérleg árát egy külföldi oldalon: https://www.thewhitebarnantiques.com/ru/products/small-jewelry-scale
  • A feltüntetett szállítási díjak minden esetben csak tájékoztató jellegűek. A pontos összeget a vevővel történt szállítási mód egyeztetését és a csomagolást követően, a küldemény súlyának pontos ismeretében, a mindenkori hivatalos Magyar Postai díjszabás figyelembevételével adom meg. Futárszolgálattal és utánvétellel nem vállalok küldeménytovábbítást.

Payment options

Wire transfer in advance

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-3 workdays
Mail 2915 HUF
MPL - parcel locker 1425 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these