Faix jacques: Kekes street in winter (old large photo, Arad photo club - Transylvanian artist)


75.000 HUF 204.54 USD

The seller recommends it as a gift.
Item details
Listed: April 02, 2024
Item code: 3923849
Views: 34
Watchers: 3
Offers: 0 offers
Seller

artprofan (145)  
BUDAPEST

Verified user

Response time: 50%-banin 16 hours
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 08:50
Member since: September 23, 2020
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Place of origin:hungarian
Age:-1919
Condition:flawless

Faix Jacques (1870-1950): Kekesi utca télen

A kép készítési ideje az 1900-as évek elejére tehető. Ritkán készült ekkoriban ilyen nagy méretű fotográfia, mert magas szakmai tudást, és hosszas, precíz munkát igényelt. A kép egy behavazott utcasort örökít meg Kekesen. Arad egyik városrésze Kekes vagy Kekecs, románul Checheci.

A hátoldalon az Aradi Fotóklub címkéje, illetve "O.P.C.N Arad" pecsét található. A fotótechnika a címke tanúsága szerint színezett guminyomat ("szin. krómkivált gummi"). A címkét a művész sajátkezűleg aláírta. A hátoldalra balra lent fel van írva nagybetűkkel, hogy Faix család, emiatt feltételezhető, hogy korábban a családi hagyatékban volt megőrizve az alkotás, mely jelenleg is eredeti keretében van, védőüveg alatt, bontatlanul, hibátlan állapotban. Méret: 49 x 39 cm, kerettel 53 x 43 cm. Azonnal falra akasztható, akár ajándéknak is remek lehet!

Faix Jacques elismertségét mutatja, hogy számos fényképe megtalálható a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményében is.

Információ a művészről a következő weblapon olvasható, a Mai Manó Ház blogján: https://maimanohaz.blog.hu/2019/10/27/jacques_faix_1870-1950_elete_es_ritkan_latott_felvetelei_tory_klara_irasa


Szállítás

Postázás esetén nagy gondossággal csomagolom be a művet, hogy épségben érkezhessen meg Önhöz. Személyes átvételre kizárólag Újpesten van lehetőség.

Amennyiben Önben bármilyen kérdés merülne fel a vásárlás részleteivel vagy a termékkel kapcsolatban, kérem, írjon üzenetet!

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Local pickupBudapest IV.
Other2800 HUF

Others searched for these