Rarity!!! Beautiful piece of pietersite polished 9cm x 5cm


24.500 HUF 66.82 USD

Guarantee: 7 days  
Item details
Listed: August 11, 2023
Item code: 4455739
Views: 215
Watchers: 0
Offers: 0 offers
Seller

Bonitaa (764)    
Somogy county

Verified user

Very responsive to messages
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 10:59
Member since: December 02, 2014
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details

A pietersit drágakő a namíbiai Windhoekból származik.

Nevét felfedezőjéről Sidney Pieters ásványkereskedőről kapta, aki 1962-ben fedezte fel Namíbiában. Afrikai lelőhelye mellet még Kínából, Huan tartományból került elő nagyobb mennyiség a ’90-es években. Az itt bányászott példányokban jellemzően több az aranyos-barnás szín. Mr. Pieters egy meglehetősen kicsi és nehéz, fehér mészkővel borított követ talált. Mivel nem látta, mi volt a kőben, visszabitte a Windhoek-i laboratóriumába, ahol feltárás során felfedezte a kő gyönyörű kék és aranybarna színű mintáit, amelyet később magáról nevezett el. A Nagy-Britanniai ásványi nyilvántartásba regisztrálta a követ, ami 1964-ben Pietersitként jelent meg.

A pietersit gyógyhatása

Különleges megjelenése, festményszerű mintázata és ritkasága miatt az ékszeriparban nagyon kedvelt ásvány. Az ezoterikus és spirituális tanok hívei viharkőnek is nevezik, mert különleges energiákat sugároz. Mintha a vihar energiáját hordozná magában, azonban ez nem azt jelenti, hogy ennyire félelmetesen erős. A pietersit leírhatatlan, mélyről jövő nyugalmat sugároz, melynek segítségével akár a legnagyobb "viharokban" is meg tudjuk őrizni az egyensúlyunkat. A kékes-aranyos színű példányok mintázata is tükrözik a vihar szépségét, a borult mélykék égboltot és az aranyszínű villámok ragyogását. Ahogy a vihar múltán csend és nyugodtság jön, a pietersit hasonlóan hoz békét és megtisztulást lelkedbe. Ugyanis ez a csodás ásvány segít megérteni és feloldani az érzelmi blokkokat benned. Elfojtott érzelmeid felszabadításával derűt és kiegyensúlyozottságot hoz az életedbe és rátalálhatsz önmagadra. A pietersitről azt tartják, hogy birtokában van a mennyei birodalom kapuját nyitó „kulcsoknak”, ami azt jelenti, hogy összekapcsolja a lelki birodalmat a mindennapi életünkkel. Ezáltal pedig segít megtalálni a tökéletes lelki egyensúlyhoz vezető utat. Rezgései erőt adnak ahhoz, hogy kiaknázd a saját erőd, a tehetséged és kreativitásod. Lelki gyógyítók előszeretettel használják a pietersitet energiájuk forrásaként, mint egy kis spirituális akkumulátort. A látomások kövének is szokták nevezni, akik asztrális utazásokhoz használják, ugyanis serkentően hat a harmadik szemre, fejleszti a spirituális látomásokat és megérzéseket. Nagyon hasznos társ azoknak is, akik még csak ismerkednek az előző életek felderítésével. Segíti a benned rejlő mester energiák, kiaknázatlan képességek és erőforrások, lágy felszínre hozásában is. Erősíti az összetartozás tudatot. A megvilágosodást kereső úton is segítségedre van. A pietersit megtanít arra, hogy mindig a magad igazát kövesd, és arra is, hogy felismerd az igazságot és a hamisságot is. Támogat abban, hogy kimondj számodra nehezen kifejezhető érzéseket és gondolatokat. Tisztítja és energiával tölti fel tested meridiánjait. Elősegíti a spirituális fejlődésed, a jelen pillanatban maradásod és erősíti a biztonságérzeted. A pietersit arra emlékeztet minket, hogy mindannyian szellemi lények vagyunk, akik emberi testben járjuk utunkat a Földön.


Guarantee conditions

Guarantee: 7 days  

Payment options

Wire transfer in advance

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Mail750 HUF

Others searched for these