Authentic replicas of vintage, retro, Yugoslavian toy telephone pair of iskra kranj ata 31


11.900 HUF 33.38 USD

Guarantee: 3 days  
Item details
Listed: December 10, 2023
Item code: 5125712
Views: 301
Watchers: 1
Seller

graduska (566)   
Pest county

Verified user

Very responsive to messages
Positive feedback: 99.54%
Last login: Today, 04:59
Member since: March 23, 2020
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details

Szép állapotúak, az egyik készülék kagylótartó bakja hiányzik és vélhetően nem működnek, újra kellene kötni a kábelt a csatlakozónál. A készülékek működtetéséhez ezen kívül 2-2 db 1,5 V-os góliát elem szükséges, mely nem tartozék.

Átvehető zuglói címen, vagy M7 mellett, Budaörs,Érd,Tárnok ill. előreutalással bármivel küldöm.

Pár mondat az ilyen és hasonló készülékekről és működésükről ( forrás: jatekmuzeum.blog.hu ):

" A szocialista játékok között megtalálhatóak voltak a gyerekek közötti kapcsolattartást segítő játékok is. Ezek több változatban is elérhetőek voltak, de a legnépszerűbbnek természetesen a telefonkészülékek számítottak.Ilyen játékok készültek természetesen a Szovjetunióban, az egykori Jugoszláviában és Csehszlovákiában, valamint az NDK-ban is.A műanyagból készült készülékek természetesen változatos színekben voltak megvásárolhatóak.

A csomagban árult játék két telefont és egy elég hosszú két eres kábelt tartalmazott, amelynek végein villásdugós csatlakozó lett elhelyezve.
Ezeket a villásdugókat kellett a készülékek megfelelő nyílásába bedugni és ezt követően már csak a megfelelő áramellátásról kellett gondoskodni. Ehhez készülékenként 3 db 1.5 baby elemet kellett a játék aljában elhelyezni.

A játékot ezekkel a készülékekkel mai gyerekfejjel már igen nehéz elképzelni. Leginkább testvérek használták ezeket a telefonokat két szoba között beszélgetésre vagy esetleg a szomszédban lakó baráthoz áthúzva került elhelyezésre a készülék, amelyeken esténként nyugodtan lehetett akár órákon át is csevegni.
A játéktelefon működése rendkívül egyszerű volt. A készülékek nem rendelkeztek saját számmal, így bármelyik gombot lenyomva a másik készülék elkezdett csörögni és ezzel egyszerre egy apró lámpa is felgyulladt a készüléken.
Ezt követően már csak fel kellett venni a telefont és lehetett is indítani a beszélgetést.
A hangminőségre általában nem lehetett panasz, hiszen gyerekjátékhoz képest meglepően jó minőségben továbbította a hangot a készülék köszönhetően a viszonylag normális mikrofonnak és hangszórónak. "

Megjegyzés: A leírásban egy másik gyártmányú készülékről van szó ( elemek ), de a működési elv ugyanaz.


Guarantee conditions

Guarantee: 3 days  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash
PayPal  

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Local pickup Budapest XIV.
Foxpost - parcel locker 1600 HUF

Others searched for these