M.C. Escher: relativity - a pen drawing of the world-famous lithography, 32x37 cm

Elmés optikai illúzió, vizuális paradoxon

29.000 HUF 80.14 USD

The seller recommends it as a gift.
Item details
Listed: December 06, 2023
Item code: 2076757
Views: 367
Watchers: 2
Offers: 0 offers
Seller

LeDilettante (167)  
BUDAPEST

Verified user

Response time: 100%-ban1 óra alatt
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 16:19
Member since: July 16, 2018
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Seller set the originality of the item as unknown. If you see an artist's name in the listing, please note that the seller does not guarantee that the item is an original.
Subject:other theme
Painting surface:paper
Style:surrealism
Age:1950-1969
Originality:unknown

AZ ÁR ALKUKÉPES!
A műről

A XX. század egyik legnagyobb grafikusa, a szakma és a közönség által is világszerte elismert M. C. Escher RELATIVITÁS (1953) című műve után készített bravúros pontosságú, tollal készített tanulmányrajz, hibátlan állapotban, ismeretlen művész "tollából". Méret: 32x37 cm a mű maga, plusz paszpartura vastag kemény kartonból.

A holland grafikus egyik leghíresebb darabja, a mű egy igazi kultúrikon; rengeteg neves művészeti alkotást inspirált: filmek (pl. a 4 Oscar-díjas "Eredet" ! ), videójátékok, zenék, stb. Jelenleg futó legnépszerűbb Netflixes sorozatot, a Squid Game-t is inspirálta.

A kép egy olyan teret mutat, amely bár a szem számára első ránézésre hihetőnek tűnik, de behatóbb megfigyelés után észrevesszük a lehetetlenségét. Escher a lépcsőket és az embereket három különböző nézetből egyszerre ábrázolja, mégpedig úgy, hogy a nézőpontok nem különülnek el, hanem egymásba olvadnak, s együtt teremtenek optikai illúziót, paradox perspektívát a szemlélő számára. A képet több irányba is forgathatjuk, mindenhogy értelmes (vagy inkább mindenhogy értelmetlen?).

Az alkotóról

M.C. Escher (1898-1972) holland grafikus, akit fametszeteiről és kőnyomatairól ismerünk leginkább. Művészetének középpontjában a matematika és a geometria kérdéseinek vizuális megjelenítése állt. Levelezett kora legtehetségesebb matematikusaival, például a magyar Pólya Györggyel, valamint a brit Harold Coxeterrel és Roger Penrose-zal, sőt tanácsokat kapott tőlük műveihez.

Az elismert alkotó művei ma szülőhazájában (Escher Múzeum, Hága), és világszerte a legrangosabb múzeumokban egyaránt kiállításon vannak, nagyobb gyűjtemények megtekinthetőek a New York-i Modern Művészeti Múzeumban, Boston Szépművészeti Múzeumában, a kanadai Nemzeti Múzeumban (Ottawa), az Izrael Múzeumban (Jeruzsálem), és a japán Huis Ten Bosch vidámparkban (Nagasaki).

Eredeti fametszetei, litográfiai ma 10.000 USD-tól kezdődően egészen 100.000 USD-os (30.000.000 HUF) összegekért kerülnek leütésre, a legnagyobb aukciósházaknál (Christie's, Sotheby's, Dorotheum).


Szállítás

Kimondottan nagy gondossággal csomagolom be a művet (az árban benne foglaltatik), hogy minden esetben sértetlenül érkezhessen meg!

Amennyiben Önben bármilyen kérdés merülne fel a vásárlás részleteivel vagy a termékkel kapcsolatban, kérem, írjon üzenetet!


Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Local pickup Budapest IV.
Other 3000 HUF

Others searched for these