0X704 Oláh Sándor zsűrizett bőrdíszmű büszt 1991


48.000 HUF 133.02 USD

Guarantee: eternal  
Item details
Listed: December 03, 2023
Item code: 2607263
Views: 99
Watchers: 1
Offers: 0 offers
Seller

stilusdesign (687)    
BUDAPEST

Verified user

Very responsive to messages
Positive feedback: 99.03%
Last login: Today, 21:00
Member since: February 11, 2016
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
The seller has set the artwork as original and offers eternal money back guarantee. Seller notes that the originality was confirmed by an expert.
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:yes

Jelzett, szép állapotú, zsűrizett iparművészeti bőrdíszmű, falibüszt. Hátoldalán falra akasztási lehetőséggel. Hátoldalán Képcsarnokos zsűricímke:
IPARMŰVÉSZETI VÁLLALAT IDEA
ZSŰRISZÁM: 4/135/91

Nyomdázva: OLÁH SÁNDOR DEBRECEN

Szélesség: 32 cm

Magasság: 40 cm

Súly: 1.59 kg

Oláh Sándor 1959-ben született Polgáron. Jelenleg Debrecenben él és dolgozik. Főiskolai tanulmányait az Egri Tanárképző Főiskola Médiapedagógia Szakán végezte, majd másoddiplomás képzésben a Nyíregyházi Főiskola Bölcsészettudományi és Művészeti Kar rajz szakán. Művészeti tanulmányokat folytatott a Debreceni Medgyessy Ferenc Képzőművészeti Körben. Részt vett több alkotótábor és művészeti kör munkájában. Tagja az AKT Képzőművészeti Társaságnak és a Művészetbarátok Egyesületének. Alapító tagja a BalmazArt nemzetközi alkotótábornak.
 

"Oláh Sándor jól ismeri anyagát, és legmerészebb kompozícióiban is figyelembe veszi annak sajátosságait. Teljes alakos – olykor életnagyságú – nőalakjai bár egynézetűek, és rásimulnak a falsíkra; mégis teljes plasztikájúak, a "Haut-relief" maximális megvalósítása. Ezek a nőalakok nem cselekszenek, sőt velük sem történik semmi: mozdulatlanok, ám éppen mozdulatlanságuk kifejező, mint az ógörög és reneszánsz allegóriáké. Oláh Sándor bőrmunkái végtelenül egyszerűek s emellett érzelem – és gondolatgazdagok. Mindegyik műve az a fajta műalkotás, amellyel jó érzés lehet együtt élni."

Dr Pogány Gábor művészettörténész
 

"A bőrplasztikák felületi kiképzése, gyűrődései finom játékosságot eredményeznek. Az anyag redőiben, simulá­sában és hullámaiban mindig újabb jelentések árnyalódnak. A titok mellett például a lebegés, a könnyűség mellett a bizalom súlya, a vágy mellett a hit szigora és szenvedélye. A természetet immár nem csupán az anyaggal, a bőr révén csempészi be az emberi enteriőrbe, hanem a kompozícióiban is. Így egész az ember, a külső és belső valóság teljességével együtt."

Dr. Vitéz Ferenc művészeti író, főiskolai docens

Forrás: olahsandorart.hu/rolam

Guarantee conditions

Guarantee: eternal  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash
Cash on delivery
PayPal  

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Local pickup Budapest IX.
MPL - parcel locker 1900 HUF
MPL - home delivery 2200 HUF
PostaPont 1900 HUF

Others searched for these