Berta hummel: little girl with chicks


4.990 HUF 13.61 USD

Guarantee: 1 year  
Item details
Listed: February 02, 2024
Item code: 5587420
Views: 100
Watchers: 0
Seller

dexter72 (687)    
Békés county

Very responsive to messages
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 19:57
Member since: December 21, 2016
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
The seller has set the artwork as original and offers 1 year money back guarantee. Seller notes that the originality was confirmed by an expert.
Subject:genre scene
Painting surface:paper
Style:modern
Age:1900-1949
Signature:unsigned
Condition:damaged
Money-back guarantee on originality:yes
Originality:original
Originality confirmed by expert?:yes

Berta Hummel: Kislány csibékkel

akvarell, papír 43 x 30 cm

Fotókon látható állapotban. MPL futárral szállítunk. Számlát adunk, szállítás előtt gondosan csomagolunk!

A művészről: Berta Hummel 1909-ben született egy bajor hatgyermekes család tagjaként. Művészi tehetsége kisgyermek korától megmutatkozott, édesapja (aki fiatalon maga is festőnek készült) az anyagi nehézségek ellenére támogatta taníttatását. 18 évesen vidékről Münchenbe került, ahol a bámulatos tehetségű végzős diákot szívesen marasztalták volna az Iparművészeti Főiskolán, de tanulmányai befejeztével belép a ferences rendbe. A siesseni kolostorba költözött, és 1931-ben, nővérré avatásakor vette fel a Maria Innocentia nevet. Rajzot tanított a zárda iskolájában, és ha egy kis szabad ideje volt, maga is rajzolt, festett, virágokat, gyerekeket, Madonnákat és szenteket. Bájos figurái nagyon tetszettek az apácáknak, egy ügyes kezű csoportjuk elhatározta, hogy a legsikerültebbeket reprodukálják, és levelezőlapokon terjesztik. Az új anzikszok óriási sikert arattak. Nagy sikere lett annak a Hummel nővér színes rajzait tartalmazó könyvnek is, amely Margarete Seemann verseinek kíséretében jelent meg 1934-ben.
Ezt a kötetet látta meg az oeslaui W. Goebel Porcelángyár (Rödental) porcelángyár egyik dolgozója, és innen indult a Hummel porcelánfigurák története. A megállapodás 1935. január 9-én jött létre, Franz Goebel úr, a porcelángyár tulajdonosa és a rend között a nővér rajzai alapján készülő szobrocskák kizárólagos gyártásáról és forgalmazásáról. A gyermeki ártatlanságot megtestesítő bájos figurák még ugyanabban az évben elsöprő sikert arattak a tavaszi lipcsei vásáron, majd a háború befejezése után folytatták világhódító útjukat. (www.antikva.hu)

Nézze meg a kirakatunkat és további termékeinket is!

Guarantee conditions

Guarantee: 1 year  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Local pickup Gyula
Mail 2580 HUF

Others searched for these