Hungarian poems of seven centuries


3.000 HUF 8.16 USD

Item details
Listed: June 19, 2023
Item code: 3687754
Views: 222
Watchers: 1
Seller

taurusantik (664)    
Vas county

Response time: 100%-banin 14 hours
Positive feedback: 96.43%
Last login: Yesterday, 14:57
Member since: August 08, 2018
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Condition:disintegrated
Type of binding:hardcover
Hungarian/world literature:hungarian literature

E kötettel olyan versgyűjteményt adunk a magyar nép kezébe, amely a felszabadulás óta először foglalja össze a magyar költészet hét évszázados egészét. Kritikáink és irodalomtörténetünk hozzáfogott már haladó hagyományaink feldolgozásához és átértékeléséhez, a magyar dolgozók egyre öntudatosabb és műveltebb tömege fokozódó szeretettel olvassa klasszikusainkat. Elsősorban ennek igénye hívta létre ezt a könyvet. Aligha volt ország Európában, ahol a haladó gondolatot, a betűt, legtöbbször magát a nemzet nyelvét is olyan erős külső és belső elnyomás igyekezett elfojtani, mint nálunk. De kivételes volt az a mód is, ahogyan a nemzeti és az osztály-elnyomás ellen folytatott harc nálunk az irodalmat a maga fegyverévé tudta tenni. A vallásos kezdetek után, - amikor költészetünk önállósága, eredetisége még csak a versek nyelvében, ritmusában nyilatkozhatott meg, - költészetünk kibontakozása, igazi kezdete a tizenhatodik században szétválaszthatatlanul összekapcsolódik az idegen hódítók, elnyomók elleni harca. Költészetünk tehát már kezdeti témáiban is elsősorban politikai költészet. Petőfivel már vezető szerepet játszik politikánkban s az ellenforradalom korában is a fasizmus elleni harc gyakran használta fel álruhának, jó menedéknek, hatásos fegyvernek a művészetet és irodalmat, s a haladás gondolata nálunk legszárnyalóbban, legmagasabb színvonalon éppen költészetünkben szólalt meg. A magyar költészet hét évszázadon át hazafiságra, emberségre tanított s aki költészetünket szerette, a magyar népet szerette.

Illusztrátorok: Győry Miklós Borító tervezők: Csillag Vera Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó Kiadás éve: 1951 Kiadás helye: Budapest Nyomda: Szikra Nyomda Kötés típusa: félvászon Terjedelem: 1120 oldal Nyelv: magyar Méret: Szélesség: 19.00cm, Magasság: 25.00cm Súly: 1.77kg

Szombathelyen átvehető, vagy postázom.

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-3 workdays
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Local pickupSzombathely
Mail2390 HUF
Other1295 HUF

Others searched for these