Albert Schweitzer, Deacon Reformed Synodal Office 1979


600 HUF 1.63 USD

Guarantee: 3 days  
Item details
Listed: December 12, 2023
Item code: 4476873
Views: 180
Watchers: 0
Seller

benkovics (362)   
Fejér county

Very responsive to messages
Positive feedback: 100%
Last login: Yesterday, 15:29
Member since: January 17, 2022
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Condition:good
Type of binding:linen
Features:illustrated

Magyarországi Református Egyházunk szeretetszolgálatában hosszú idő óta nem volt olyan jelentős ügy - amely jobban, vagy csak hasonló mértékben is megmozgatta volna egyházunk minden gyülekezetét -, mint a Budapesten, a Május 1. úton felépült 100 ágyas új szeretetotthonunk ügye. Korszerű napjaink kívánalmainak minden tekintetben megfelelő „otthon" száz megfáradt, elöregedett, magára maradt, de ráadásul mozgásképtelenné vált fekvő beteg ember számára... Mennyi imádság, mennyi igehirdetés, mennyi anyagi áldozat épült bele ebbe az otthonba! Talán egyetlen más szeretetotthonunk sincs, amelyet az ország bármely területén élő reformátusok annyira egyformán magukénak éreznek, mint épp ezt az új otthont. Bizonyára működését, szolgálatát is nagyobb figyelemmel számon fogjuk tartani, hiszen mindig jobban megbecsüljük azt, amiért keményen megdolgoztunk, vagy ami magunknak is nagy áldozathozatalba került.
Nem véletlen, hogy ez az új otthonunk - építése kezdetétől fogva - századunk kiemelkedő emberbarátjának, Schweitzer Albertnek a nevét viseli. De tudjuk-e mindnyájan, ki volt Schweitzer Albert? Ismerjük-e ezt az embert, akit már életében is sokan csodáltak, de akinek emlékét halála óta is - nemzeti és világnézeti különbség nélkül - világszerte igen nagy tisztelet övezi? Értjük-e igazán, hogy új szeretetotthonunkat miért épp őróla nevezték el? Ismeretes-é előttünk az a hatalmas életmű, amely a maga nemében egyedülálló és utánozhatatlan, mégis termékenyítő módon eszméltet és követendő példát ad mindazoknak, akik a Jézus Krisztus követésében járva az ember ügyét kívánják szolgálni?
Mik voltak a gyökerei annak a vitathatatlan, de nemcsak eszmei síkon maradó humanitásnak, amely szinte emberfeletti cselekedetekre tette képessé az őserdő orvosát? Honnan származtak azok az erők, amelyek segítségével évtizedeket töltött el kemény munkával az európai ember számára csak nehezen viselhető egyenlítői éghajlat alatt, s ennek ellenére négy hónap híján 91 esztendőt élt? Mi az, ami e csodálatra méltó ember életében és gondolataiban a ma élő keresztyén ember számára is útmutatás és segítség lehet az emberszeretet parancsolatának megvalósításában? Ezekre a kérdésekre próbálunk feleletet adni jelen kötetünkkel, miközben röviden bemutatjuk Schweitzer Albert életét és munkásságát.

24x17 cm, 151 oldal

Szállítás: MPL házhozszállítás, MPL Postapont, MPL Postapartner, MPL csomagautomata

Guarantee conditions

Guarantee: 3 days  

Payment options

Wire transfer in advance

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-3 workdays
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
MPL - parcel locker1425 HUF
MPL - home delivery2915 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these