Rare! Court society - norbert elias 4800 ft


4.800 HUF 13.06 USD

Item details
Listed: June 02, 2023
Item code: 4759245
Views: 192
Watchers: 1
Seller

Zicsibe (450)   
Komárom-Esztergom county

Response time: 92%-banin 5 hours
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 06:21
Member since: January 03, 2012
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Condition:perfect
Type of binding:paperback

Ritka!

Az udvari társadalom

Norbert Elias

A ​szociológusok számára az ancien régime fejedelmi udvarai nem kisebb problémát vetnek fel, mint azt, hogy alakultak az emberek által alkotott társadalmi képződmények különös formációi – legyen az a feudális társadalom vagy egy nagyváros –, melyeket beható szociológiai vizsgálatra mindeddig csak igen ritkán méltattak.
Az udvari-arisztokratikus társadalom olyan civilizatorikus és kulturális képződményként határozható meg, mint annak a fejlődési fokozatnak központi eleme, amelyet széles körökben hirtelen vagy fokozatosan a hivatali-értelmiségi, a városi-ipari társadalom váltott fel, ám a hivatástudaton nyugvó polgári társadalom részben örökségként, részben mint meghaladandót kezelte, illetve továbbfejlesztette. Az udvari társadalom szerkezetével és ezzel egyben a nyugati utolsó nem polgári társadalmi figurációval való behatóbb foglalkozás megnyitja az utat a hivatali-értelmiségi-városi-ipari társadalom működésének, játék- és viselkedési szabályainak mélyebb megértéséhez.
Norbert Elias kalandos történetű alapvető munkája egyszerre vet fel meghatározó történeti-szociológiai-módszertani kérdéseket, és vezet végig bennünket az európai fejlődés meghatározó korszakán olyan alapfogalmak bevezetésének segítségével (társadalmi alakzat és kölcsönös függőségi rendszerek), amelyek a szerzői intenciónak megfelelően napjainkig vezérfonalul szolgálhatnak a lényeges történeti összefüggések megértéséhez.
A magyar kiadás bibliográfia összeállításával és részletes tartalommutatóval segíti az Olvasó jobb tájékozódását.

Személyes átvételre Tatán van lehetőség, vagy postázni tudom.

.A postai díj csak tájékoztató jellegű, függ a választott szolgáltató

díjszabásától.

Dp5

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Local pickupTata
Mail1500 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these