Who We Are The Dilemmas of American National Identity


1.000 HUF 2.74 USD

Guarantee: 1 year  
Item details
Listed: May 27, 2023
Item code: 5061611
Views: 165
Watchers: 1
Offers: 0 offers
Seller

aqua (2795)    
BUDAPEST

Very responsive to messages
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 16:02
Member since: July 11, 2011
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Condition:perfect
Type of binding:hardcover

Samuel P. Huntington Kik vagyunk mi?Az amerikai nemzeti identitás dilemmái

Samuel P. Huntington politikatudós, a Harvard Egyetem professzora A civilizációk összecsapása és a világrend átalakulása című, nagy vitákat kiváltó munkája után ismét fontos és provokatív könyvet írt. Figyelmét ezúttal a nemzetközi ügyekről az amerikai kulturális törésvonalakra fordítja, és azt vizsgálja, hogy milyen lehetőségek állnak Amerika előtt saját identitását illetően.

Nagy ívű elemzésében áttekinti az amerikai identitás gyökereit és változását a történelem során, részletesen foglalkozik az identitás szociálpszichológiai kérdéseivel (például azzal, hogy van-e szükség ellenségképre az erőteljes nemzeti önazonossághoz), a nemzetállamok és a nacionalizmusok kialakulásával, az amerikai bevándorlás történetével, illetve azzal a kérdéssel, hogy Amerikában miért maradt olyan átfogó a vallás szerepe. Ezután elemzi az amerikai identitást fenyegető nagy veszélyeket (multikulturalizmus, globalizációs tendenciák, az állampolgárság leértékelődése, az amerikai elitek "elnemzetietlenedése"), és rámutat, hogy közülük a legnagyobb Amerikai lakosságának rohamos hispanizálódása, amely alapjaiban fenyegeti az amerikai kultúra központi értékeit.

Huntington professzor végeredményben amellett száll síkra, hogy Amerikának a multikulturalizmus korában is meg kellene őriznie, sőt újjá kellene élesztenie az angol nyelven, a protestáns értékeken, az individualizmuson, a vallásos elkötelezettségen és a jog tiszteletén alapuló „magkultúráját”.

Guarantee conditions

Guarantee: 1 year  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Local pickup Budapest
Mail 1295 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these