György Gera: diversion road


1.000 HUF 2.78 USD

Item details
Listed: July 24, 2023
Item code: 5165964
Views: 120
Watchers: 0
Seller

KonyvDealer (104)  
BUDAPEST

Verified user

Response time: 100%-ban1 óra alatt
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 16:52
Member since: January 26, 2022
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Condition:good
Type of binding:hardcover

Magvető Könyvkiadó, 1972

162 oldal

Gera György: Terelőút

Az áldozat visszamegy a tett színhelyére: tizenöt év után felkeresi azt a városkát, melynek közelében koncentrációs táborban volt. Emlékeiben felelevenedik a múlt, a szülők, a testvér, a barátok, a gyávaságból rokonszenvezők, a kollaboránsok és a hóhérok alakja. A jelen azonban nem akar vallani. A nyomok eltűntek, és mintha az emberek emlékezetéből minden kihullott volna: a hétköznapok békés rendje nem tűri meg a kellemetlen, nyomasztó gondolatokat, a múlt iránti felelősséget.
"Öt óra, a másodpercmutató szenvtelenül köröz. Lehajolok, fölemelem a malterdarabot. Vajon minek a roncsa? Csillogó szemcsék, kvarc, kötőanyag, minden felesküdött itt; őrzik a titkot. Visszamegyek a kövesúthoz, keresek egy gallyat, turkálom a földet...
Nem hagyom magam félrevezetni, semmi sem tűnhet el nyomtalanul. Eldobom a gallyat, felállok. Ott az Appellplatz, jobbra a konyha, balra a C. barakk, kétfajta tetű van, sima és keresztes..."
A kézzelfogható bűnjelek eltűntek, a kérdésre azonban választ kell találni: hogyan élhet, hogyan éljen tovább az, aki átvészelte a pogromokat, a KZ-lágerek poklát, akinek kiirtották a családját, és nem menekülhet emlékeitől, gyanakvásaitól, a hóhéroktól és áldozatoktól? Hogyan számoljon el a múlttal és jelennel, hová tartozik, kik a rokonai, hol a hazája?
Gera György regényének hőse végül ezekre a kérdésekre talál feleletet. Ha vállalja is a múltat, s megőrzi emlékeit, az áldozat passzív szerepét már nem hajlandó vállalni, s a jelen lassan legyőzi a múlt kísérteteit...

Payment options

Wire transfer in advance

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 3-5 workdays
Foxpost - parcel locker 1200 HUF
Foxpost - home delivery 2200 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these