Ernő Zboray: in the land of the eternal summer (the six parts of the world - travels and discoveries xv.)


4.990 HUF 13.80 USD

Item details
Listed: November 14, 2023
Item code: 5393270
Views: 105
Watchers: 0
Offers: 0 offers
Seller

gutenberghaz (39)   
Pest county

Response time: 100%-banin 11 hours
Positive feedback: 97.14%
Last login: Yesterday, 08:33
Member since: February 17, 2023
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Condition:medium
Type of binding:hardcover
Features:illustrated

Világirodalom Könyvkiadóvállalat Weiler és Társa Kiadása, Budapest, félvászon, 238 oldal, méret:18 cm x 14 cm, A szerző arcképével és 55 fekete-fehér képpel illusztrálva. Nyomatta: Ujságüzem könyvkiadó és nyomda rt., Budapesten.

A terv és indító okai. - „Utazás a holdba- Az útirány. - Indulás. - Búcsú. A háború hirtelen véget ért. Az uccákon ekkor a történelem született, de én csak úgy néztem a lázas eseményeket, mint egy érdeken mozidrámát. Kicsit izgultam, kicsit szomorkodtam, de végeredményben, nem érdekelt semmi. Nekem megvolt a magam baja, kis harcok, apró kenyércsaták. Nem ért el lelkemig az idők nagyszerűsége. Néha napján barátaimmal füstös kávéházakban találkoztunk s meddő beszélgetésekkel űztük el az időt. Nem született bennünk soha egy nemes gondolat; soha egy életrevaló terv. Fáradtak voltunk és cinikusak. Pedig egykor valamennyien olyan szép reményekkel indultunk el.
Páris, Oxford... már csak elérhetetlen álomnak tűnt fel. Ahelyett, hogy a Louvre termeiben vagy az oxfordi College vörös falai között éltük volna ki ifjúságunkat ... lisztet és krumplit cipeltünk haza a „beszerzési csoport"-ból. Mert ez volt mindnyájunk kötelessége, sőt csak ez volt a kötelességünk. Megkönnyíteni a család életét, megmenteni a családi tűzhely roskadozó falait.
Magunk nem akarhattunk semmit, még egy inggombot sem, mert nem volt pénz. A színház vagy könyv, elérhetetlen messzeségben állott. Az újságokból „művelődtünk". Apáink szép romantikus ifjúságát mi nem ismertük.

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-3 workdays
Local pickup Budapest IV.
Mail 1290 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these