This item has been sold! To look for similar listings, use search or browse the related items.

Szalay-Baróti's history of the Hungarian nation i-iv complete 1896 "Byzantine" hardcover nice !!!


Would you like to see for how much it was sold?
To see the selling price, log in or sign up.

Interested in the price of other items? Go to Archive Catalog.
Sold on: Feb. 03, 2024 09:31

Item details
Listed: February 01, 2024
Item code: 5447598
Views: 126
Watchers: 4
Seller

iskatel (1720)   
Veszprém county

Very responsive to messages
Positive feedback: 100%
Last login: Yesterday, 09:59
Member since: April 12, 2011
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Age:19th century
Condition:good
Type of binding:leather
Features:first edition, illustrated

A cimben leirt és a fotókon látható teljes négykötetes a Milleneum évére átdolgpzott,bővitett disz kiadása-1896- első kiadás ,mert a Baróti Lajos átdolgoza első- - szép TISZTA és STABIL állapot-Szakértő restaurátor által helyrehozva a kisebb hibák a kötés táblákon- - nevezetesen több gerinc alsó-felső éle korabeli anyaggal "megpatkolva"-a kissé néhol csipkés peremek igy lettek rendbetéve-sajnos egy-egy cim feliratán minimális aranyozás hiány volt..-vissza lettek retusálva kissé ,szükség szerint. A javitásokat amúgy szinte aqlig lehet észrevenni szabad szemmel-profi munka!

Igen kiemelném-hogy a IV.kötetben megvan a Milleneum korabeli öreg Ferenc Józsefet ábrázoló kartonra nyomott heliogravúr is-az sok esetben hiányzik,sőt a kiadás vége felé bele sem rakták! Rendben vannak a hártya papirok is-azokkal is baj szokott lenni-mert a háborúk-forradalom alatt sokszor cigaretta papirnak használták!

Ahogy én átnéztem-elég alaposan-firka-és szamárfül mentes-SŐT kiemelném hogy nem szétszáradt és bebarnult a papirja-ami ennél a sorozatnál sajnos igen gyakori-hanem erős ,tiszta és rugalmas! Megfelelő helyen tárolták nyilván,nem a radiátor mellett.. Postázás kizárólag MPL változatokkal! A súly sajnos a 10-20 kg kategóriába esik ! Esetleges személyes átvétre kizárólag a vételár leütés utáni mielőbbi,a szokott három napon belüli átutalása után de akár későbbi időpontban is előre egyeztetve Veszprémben lehetséges! Az ár a mostani piaci helyzethez előnyösnek mondható-mert ilyen,sőt gyengébb álloapotban is bizony az ország vezető könyvkereskedő cégénél is csak két példány van-mindkettő száz ezerrel többért... Nagyon elfogyott ez a sorozat,ahogy látom-mert négy kötetben igen jó és szépen illusztrált összefoglalása történelmünknek-igen szép diszkötésben -joggal népszerű!

Tisztelettel kérném a kedves Vásárlót ,hogy a leütés után max három napon belül sziveskedjék rendezni az anyagiakat-vagy ha eltérő óhaja lenne -úgy engem szintén ebben az idő intervallumban itt,a GS levelező felületén érdemben megkeresni sziveskedjék egyeztetés céljából-előre is köszönöm! Ha ez ne adj elmaradna úgy sikertelennek értékelve az adás-vételt újra inditom a terméket-szives megértésüket előre is köszönöm!

Dr Szalay József-Dr Baróti Lajos A magyar nemzet története

WODIANER & FIAI CS. és KIR. KÖNYVKERESKEDÉS kiadása 1896

2059 oldal 28x21 cm aranyozott szinezett kiadói félbőr kötés

I.kötet 250 ff szövegkép és 34 műmelléklet-II.k. 250 szk. 19 mm-III.k. 325szk.29mm.-IV.k.248szk.36 mm.

nyomtatta WODIANER


Payment options

Wire transfer in advance

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Mail 3975 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these