The first messiah - a study of the savior before Christ michael p. Wise gold book, 1999


1.000 HUF 2.76 USD

Guarantee: 1 year  
Item details
Listed: December 25, 2023
Item code: 5496845
Views: 136
Watchers: 0
Offers: 0 offers
Seller

aqua (2802)    
BUDAPEST

Response time: 100%-banin 2 hours
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 03:53
Member since: July 11, 2011
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Condition:perfect
Type of binding:hardcover

Az első Messiás - A Krisztus előtti megváltó tanulmányozása Michael O. WiseGold Book, 1999

Michael O. Wise, a Holt-tengeri tekercsek hírneves szakértője Az első Messiásban éles megvilágításba hozza Júda, egy elfelejtett próféta alakját, aki messiásként egy évszázaddal előzte meg Jézust, és aki meghatározó hatással volt a kereszténység és a nyugati civilizáció fejlődésére.
Habár a Holt-tengeri tekercsekben az Igazságosság Tanítójaként emlegetett Júda távolról sem azt az üzenetet közvetítette, amit Jézus, az életük közötti párhuzam mégis megdöbbentő. Júda, osztozva utódjával a korábban írott erőteljes kinyilatkozásokban - a Szentíráson való elmélkedés közben -, arra a meggyőződésre jutott, hogy Istentől hozott égi üzenetet, csakúgy, mint Krisztusnál, Júda messiásként való fellépése is letartóztatást és megvetést eredményezett. Júda figyelmeztetése a zsidó hitehagyás ellen és apokaliptikus jóslatai, vegyítve energikus személyes karizmájával, egy olyan mozgalmat hívtak életre, amely túlélte halálát, és püspököket, papokat és egyházi embereket tömörítő intézmény létrejöttét eredményezte.
Jézussal ellentétben, Júda Istennel való kapcsolatáról saját szavaival írott, személyes testamentumot hagyott hátra. A Holt-tengeri tekercsek között felfedezett Hálaadó Himnuszok elemzésével Wise felfedi és magyarázza a prófétai gondolkodást. Ezzel segítségünkre van abban, hogy jobban megérthessük Krisztust és korának zsidó közösségére tett hatását, valamint messiási szerepének önmaga általi értelmezését.

Guarantee conditions

Guarantee: 1 year  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Local pickup Budapest
Mail 1295 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these