Ian Wilson: Famous Dead of the Past


4.500 HUF 12.48 USD

Item details
Listed: January 28, 2024
Item code: 5572371
Views: 63
Watchers: 0
Seller

KonyvDealer (104)  
BUDAPEST

Verified user

Response time: 100%-ban1 óra alatt
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 16:25
Member since: January 26, 2022
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Condition:good
Type of binding:hardcover

Gold Bokk Kiadó, 2001

216 oldal

Ian Wilson: A múlt híres halottai

1991. ​szeptember 19-én egy nürnbergi hegy­mászó pár egy férfi jégből kiálló fejét és meztelen vállát pillantotta meg az osztrák Alpokban található Similaun-gleccser kö­zelében. Habár eredetileg úgy vélték, hogy egy modern kori hegymászó holttestét találták meg, valójában rendkívüli felfedezésbe botlottak: a férfi közel sem XX. századi hegymászó volt, hanem a jégben több mint 5000 éven át tökéletesen konzerválódott férfi az őskorból származott, aki élete eszközeit, saját korának világa tárgyi emlékeit is magával hozta az évezredeken át.
Az „Ötzi”-nek vagy „Jégember”-nek ne­ve­zett férfi története csak egy a könyvben szereplő 20 lélegzetelállító leírás közül. Töb­bek között megismerkedhetünk egy texasi ősemberrel, akiről halála után 9000 évvel ki­derült, hogy egy mindössze néhány méter­re élő helybéli lakos egyenes ági őse; II. Philipposz makedón királlyal, Nagy Sándor apjával, akit i. e. 317-ben aranyszarkofágban temettek el; Robert the Bruce-szal, és a híres konkvisztádorral, Francisco Pizarróval.
A könyv azonban nem pusztán a régészeti leletekről szól. A modern technikának és a törvényszéki orvostani munkában használt csúcstechnológiának köszönhetően szó sze­rint a saját szemünkkel láthatjuk, hogy néztek ki ezek az emberek. Ian Wilson aprólékos részletességgel írja le, hogyan végezték el az arcrekonstrukciókat, s hogyan vetették össze az eredményeket a korabeli régészeti emlékekkel.
A múlt híres halottai általános bemutatást nyújt a tárgyalt történelmi korszakokról, korabeli illusztrációkat, rajzokat, régészeti leleteket és gyönyör tájképfotókat vonultat fel illusztrációként, s így ugyanolyan magas fokú esztétikai élményt nyújt, mint amilyen szakértelemmel szövi egybe a történelem, a régészet és a törvényszéki orvostan tudományait magával ragadó történetté napjaink egyik legsikeresebb írója.

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 3-5 workdays
Local pickup Budapest X.
MPL - parcel locker 990 HUF
MPL - home delivery 1990 HUF
PostaPont 990 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these