Variously prepared poultry
Listed: March 08, 2024 |
Item code: 5679142 |
Views: 44 |
Watchers: 0 |
aqua (2802)
BUDAPEST
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Cuisine: | magyar |
Condition: | good |
Változatosan készített szárnyasok
A baromfi a magyar konyha kedvelt étele, de igen sok háztartásban csak rántva, pörkölten, paprikásan, valamint töltve és sütve fogyasztják. Ezt is eléggé egyhangúan, valamennyi baromfit azonosan fűszerezve. Kis szakácskönyvünk célja a baromfiak változatosabb készítése. Természetesen, az itt közölt receptek nem merítik ki az összes lehetőséget. Az ismétlések elkerülése végett az egyes ételeket csak egy-egy baromfival kapcsolatban közöltük, noha például a pecsenyekacsából készülő ételeket készíthetjük pecsenyelibából is vagy fordítva. Kacsacombból is elkészíthetjük mindazt, amit pulykacombból és ugyancsak fordítva. A fűszereket használhatjuk saját ízlésünk szerint változatosabban is.
A baromfit igen sok esetben ajánlják betegeknek, csecsemőknek, fogyókúrásoknak. A közvéleményben még ma is él az a nézet, hogy diétásoknak és csecsemőknek az ételeket fűszer nélkül kell készíteni. Ez azonban téves szemlélet, amit az orvosok javasolnak, hiszen a fűszer nélküli étel nem hozza meg, sőt csökkenti az étvágyat, az egyhangúság unalmassá teszi az evést, és betegünk, csecsemőnk étvágya nem javul, hanem romlik. Étvágytalan, savhiányos, gyomor- és bélbeteg hozzátartozóinknak, de kisebb gyomorrontásban szenvedőknek is főzzünk az itt közölt receptek valamelyike szerint erőlevest, és ha a betegnek kevés a sava, tegyünk bele citromlevet, esetleg tárkonyecetet. Savanykás erőleves föltétlenül meghozza az étvágyat, kedvet csinál az evéshez, ingerli a savképződést, és a sokféle fűszer gyógyhatásánál fogva segíti az emésztést, tisztítja a beleket. Még gyomorvérzéses beteg ételébe is főzhetünk fűszert, illetve bedörzsölhetjük az alufóliában párolt baromfit bazsalikommal, petrezselyemzölddel, és borson, paprikán kívül szinte minden fűszert használhatunk, ha nagyon picit teszünk az ételben. A diétás betegeknek készült burgonyapürét is ízletesebbé, változatosabbá tehetjük petrezselyemzölddel, bazsalikommal és reszelt szerecsendióval. Egy adag burgonyához egy szerecsendiónak ötödét reszeljük le. A receptekben szereplő fűszernövények a Herbária szaküzleteiben szerezhetők be.
Guarantee conditions
Guarantee: 1 year |
Payment options
Wire transfer in advance |
Cash |
Shipping options
Shipping from: Hungary Processing time: 1-2 workdays |
|
Local pickup | Budapest |
1350 HUF |