Variously prepared poultry


500 HUF 1.39 USD

Guarantee: 1 year  
Item details
Listed: March 08, 2024
Item code: 5679142
Views: 44
Watchers: 0
Seller

aqua (2802)    
BUDAPEST

Response time: 100%-banin 2 hours
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 22:08
Member since: July 11, 2011
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Cuisine:magyar
Condition:good

Változatosan készített szárnyasok

A baromfi a magyar konyha kedvelt étele, de igen sok háztartásban csak rántva, pörkölten, paprikásan, valamint töltve és sütve fogyasztják. Ezt is eléggé egyhangúan, valamennyi baromfit azonosan fűszerezve. Kis szakácskönyvünk célja a baromfiak változatosabb készítése. Természetesen, az itt közölt receptek nem merítik ki az összes lehetőséget. Az ismétlések elkerülése végett az egyes ételeket csak egy-egy baromfival kapcsolatban közöltük, noha például a pecsenyekacsából készülő ételeket készíthetjük pecsenyelibából is vagy fordítva. Kacsacombból is elkészíthetjük mindazt, amit pulykacombból és ugyancsak fordítva. A fűszereket használhatjuk saját ízlésünk szerint változatosabban is.
A baromfit igen sok esetben ajánlják betegeknek, csecsemőknek, fogyókúrásoknak. A közvéleményben még ma is él az a nézet, hogy diétásoknak és csecsemőknek az ételeket fűszer nélkül kell készíteni. Ez azonban téves szemlélet, amit az orvosok javasolnak, hiszen a fűszer nélküli étel nem hozza meg, sőt csökkenti az étvágyat, az egyhangúság unalmassá teszi az evést, és betegünk, csecsemőnk étvágya nem javul, hanem romlik. Étvágytalan, savhiányos, gyomor- és bélbeteg hozzátartozóinknak, de kisebb gyomorrontásban szenvedőknek is főzzünk az itt közölt receptek valamelyike szerint erőlevest, és ha a betegnek kevés a sava, tegyünk bele citromlevet, esetleg tárkonyecetet. Savanykás erőleves föltétlenül meghozza az étvágyat, kedvet csinál az evéshez, ingerli a savképződést, és a sokféle fűszer gyógyhatásánál fogva segíti az emésztést, tisztítja a beleket. Még gyomorvérzéses beteg ételébe is főzhetünk fűszert, illetve bedörzsölhetjük az alufóliában párolt baromfit bazsalikommal, petrezselyemzölddel, és borson, paprikán kívül szinte minden fűszert használhatunk, ha nagyon picit teszünk az ételben. A diétás betegeknek készült burgonyapürét is ízletesebbé, változatosabbá tehetjük petrezselyemzölddel, bazsalikommal és reszelt szerecsendióval. Egy adag burgonyához egy szerecsendiónak ötödét reszeljük le. A receptekben szereplő fűszernövények a Herbária szaküzleteiben szerezhetők be.

Guarantee conditions

Guarantee: 1 year  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Local pickup Budapest
Mail 1350 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these