Maxim Gorky: the mother


1.490 HUF 4.12 USD

Item details
Listed: April 17, 2024
Item code: 5773008
Views: 22
Watchers: 0
Offers: 0 offers
Seller

gutenberghaz (39)   
Pest county

Response time: 100%-banin 10 hours
Positive feedback: 97.14%
Last login: Today, 08:33
Member since: February 17, 2023
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Condition:good
Type of binding:hardcover
Hungarian/world literature:world literature

Kossuth Könyvkiadó, Budapest, 1981. fűzött keménykötés, 360 oldal, 20 cm x 13 cm. A védőborító felül egy picit beszakadt.

"Gorkij a XIX. század nagy orosz realizmusának utolsó klasszikusa. Egyben a keletkezőben levő új szocialista realizmus első klasszikusa.
Az anya című regényében széles, epikus képet rajzol arról, hogyan bontakozik ki a munkásosztály földalatti mozgalma a cári rendőrség és a brutális orosz kapitalista kizsákmányolás kettős nyomása alatt, hogyan csatlakoznak hozzá az értelmiségiek legjobbjai és a leghaladóbb parasztok, és hogyan neveli maga a mozgalom a munkásokat öntudatra, erkölcsi szilárdságra, kultúrára. Bonyolult a regény munkáskörnyezetében dúló harc. A cári idők elmaradottságának sötétsége ez: meghódolás a felsőbbség előtt, otthoni zsarnokoskodás az asszony és a gyerekek felett, ital és dulakodás a vígasztalan mindennapok unalmának egyetlen változatosságaként. Azoknak az embereknek, akik a kiutat keresik, szakítaniuk kell ezzel az öröklött miliővel, hogy valóban tudatos munkásokká válhassanak. Gorkijnál az egyéni élet problémái nagy progresszív társadalmi tendenciákba torkollanak. A munkásmozgalomban való részvételt nemcsak mint valami társadalmilag hasznosat mutatja be, hanem úgy is, hogy ez a részvétel arra készteti az egyéneket, hogy személyiségük felocsúdjék a barbár, féltudatos állapotból, amelybe a cárizmus körülményei taszították, hogy aztán szellemileg és erkölcsileg gazdagon kibontakozzék. Ez példátlan korunk irodalmában" - írta Lukács György a regényről.

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-3 workdays
Local pickup Budapest IV.
Mail 1490 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these