Dt/099 - capodimonte vintage cherub decorative vase


65.000 HUF 176.88 USD

Guarantee: 7 days  
Item details
Listed: September 16, 2023
Item code: 4485188
Views: 204
Watchers: 1
Offers: 0 offers
Seller

Hellboy1 (1422)  
Békés county

Verified user

Response time: 94%-banin 3 hours
Positive feedback: 100%
Last login: Yesterday, 22:04
Member since: August 03, 2019
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Type:vase
Manufacturer, brand:capodimonte
Marked:marked
Condition:good for its age
Originality:original

Eladásra kínálom a képeken látható gyönyörű Capodimonte talpas díszvázát. A porcelán-fajansz váza oktaéder talapzaton áll. Római, neoklasszikus stílusú, domború jelenetekkel, kerubokkal gazdagon díszített, lágy pasztell színekkel festett váza test aranyozással lett dekorálva. A váza arannyal kontúrozott dupla fogantyúval rendelkezik. Szolíd festés, nagyon szép állapot jellemzi. Egy helyen apróbb mázkopás. A váza készítése kb. a XX. század második felére tehető. Igazi különlegesség! A váza egy komoly Capodimonte gyűjteményből való.

Márka: Capodimonte

Téma: talpas díszváza

Anyaga: festett, mázas porcelán-fajansz

Kora: XX. sz. második fele

Szignó, jelzés: alján van (R. Capodimonte Italy)

Magassága: 35 cm

Száj átmérő: 12,5 cm

Nyak átmérő: 10 cm

Has átmérő: 19 cm

Talp átmérő: 15,5-16,5 cm

Súlya: 1,46 kg

Állapot: a képen látható állapotban

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva, törékeny csomagként.

Kérem, amennyiben van még kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Capodimonte olasz porcelántörténet:

Volt egy eredeti capodimontei porcelán manufaktúra (gyár), ez volt a nápolyi „Capo-di-Monte királyi erdőjében” épült Royal Factory, de ma a Capodimonte név egy olyan porcelánstílust jelöl, amelyet a nápolyi porcelánból gyártottak. Olaszország nápolyi régiója, nem egyetlen gyár vagy gyártó számára. A királyi gyárat Nápoly és Szicília újonnan megkoronázott királya, VII. Károly király (más néven V. szicíliai és III. Károly spanyol) rendelte meg 1743-ban. A Capodimonte porcelán eredete állítólag Károly házassága Maria Amáliával, II. Augustus szász választófejedelem lengyel király unokájával. Amelia nagyapja, Augustus volt a meisseni porcelán megalapítója Németországban, és állítólag Charles új felesége arra ösztönözte őt, hogy készítse el a Meissen olasz megfelelőjét – amely kiváló minőségéről és művészi alkotásairól ismert. A fejlesztést és a gyártást eredetileg a királyi palota egyes részein kezdték meg, de 1738-ban vagy 1739-ben Károly király külön manufaktúrát rendelt el ugyanazon a királyi erdőterületen, mint a palota. 1743-ban készült el és helyezték üzembe. A Royal Factory 1759-ig működött, fő termelése vacsora- és étkészletek és készletek voltak; vázákkal, csecsebecsékkel és tubákos dobozokkal, valamint sétapálca fogantyúkkal. Ahelyett, hogy egyetlen művészcsoport alkotna egy teljes sorozatot, az eredeti Royal Factory művészei tehetségükre specializálódtak, és a korai Capodimonte számos darabját feljegyezték (és megjelölték), mind a művészek alkotóinak, mind a Capodimonte névnek. A tubák és csecsebecsés dobozok Giovanni Sigismondo Fischer, Ferdinand Sorrentino, a gyár egyetlen miniatüristjének specialitása volt. A sétapálca egy francia pár különlegessége volt; Pietro Chevalier és a nápolyi Antonio de Laurentis, aki arany színben szerelte fel a sétabotok gombjait. Giovani és Maria Caselli a táj- és virágtervekre összpontosított Luigi Restile, Giuseppe della Torre és Giacomo d'Avolio állatokkal és csatajelenetekkel festették meg a terveket. A falvakat és alakokat ábrázoló jeleneteket Nicola Senzapaura festette. Giacomo Nani gyümölcs- és állatmintákat festett. Giuseppe Gricci modellezte a korai figurákat.

1759-ben Károly III. Károly spanyol király lett, és porcelángyártási titkainak védelme érdekében elrendelte a nápolyi királyi gyár megsemmisítését, valamint az öntőformák és berendezések áthelyezését a spanyolországi Madrid melletti Buen Retiro-ban található spanyol porcelángyárba. Művészeit és vegyészeit is áthelyezte a spanyol gyárba. Az eredeti Capodimonte porcelán gyártása itt 1771-ig folytatódott. Amikor fia, Ferdinánd követte őt, és IV. Ferdinánd nápolyi király, majd I. Ferdinánd szicíliai király lett, új királyi gyárat állított fel Nápolyban a Portici királyi villában. A Capodimonte gyártása 1772-ben újraindult olasz porcelánként. Francesco Chiari és Francesco Celebrano modellezők voltak az új gyárban, valamint Saverio Grue festő és szobrász. Az olaszországi és spanyolországi politikai zűrzavar során a Capodimonte porcelán egyik vagy másik királyi gyárában folytatta a gyártását. 1807-ben „Királyi franchise”-t kapott a Poulard & Co. Poulard, aki folytatta a Capodimonte-stílusú olasz porcelángyártást a Royal Impromptur alatt a Santa Maria della Vita templomhoz tartozó átalakított épületekben. A Capodimonte hivatalos „Royal Factory” gyártása 1818-ban ért véget, amikor a Poulard & Co. eladta birtokait Claudio Guillardnak és Giovani Tournénak, akik továbbra is a Royal „N” és a koronavédjegyet használták. Guillard és Tourne 1834-ben eladta érdekeltségeit a firenzei Genori családnak. 1896-ban a Ginori család egyesítette érdekeltségeit a milánói Societa Ceramica Richarddal, (néhány porcelánjegyen Richard Ginoriként azonosították), amely a mai napig folytatja a Capodimonte-stílusú finom porcelándarabok gyártását. A Capodimonte vagy a Capo Di Monte, a „Made in Italy” gyár, a gyártó védjegyei és védjegyei változtak az évek során; az egyszerű nyers fleur-de-lys-től a híres „N”-ig és a ma elismert koronáig. A nápolyi „N” és a korona soha nem volt védjegyoltalom alatt álló. Számos változat létezik az „N” betűtípusaival és a korona vagy a korona különböző stílusaival. Technikailag bármely porcelángyártó használhatja a védjegyet, és azt állíthatja, hogy Capodimonte porcelán. A hitelesítés biztonsága érdekében egyéb tényezőket is figyelembe kell venni, mint pl. gyári jelek és hátbélyegzők, még az ismert és elismert dizájn és művészstílusok is.
A Capodimonte-i Királyi Gyár mesterművei bámulatosak az olasz szakértelem és kézművesség bemutatásában. Alig több mint fél évszázad alatt a capodimontei királyi gyár a legkiválóbb porcelán és kerámia étkészleteket és dísztárgyakat állította elő a maga kiváló egyedi és teljes stílusában. Különösen a Bisquit, amely nem vörösödik az életkorral (ellentétben Szászországgal és Sèvres-vel), és a miniatúrák, amelyek gyönyörűen modellezettek és nagyszerűen kidolgozottak; és amelyek állítólag a legritkább és legértékesebbek az összes európai vagy capodimonte porcelán közül.

Guarantee conditions

Guarantee: 7 days  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 3-5 workdays
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Local pickupGyula
Other3000 - 6000 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these