Antique museum bieder hand-painted tea coffee pouring pot cup gilded forget-me-not and flower b


20.000 HUF 54.41 USD

Item details
Listed: December 11, 2023
Item code: 4689110
Views: 105
Watchers: 3
Offers: 0 offers
Seller

BJulius (265)  
BUDAPEST

Very responsive to messages
Positive feedback: 100%
Last login: Yesterday, 23:12
Member since: September 03, 2022
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Type:tea set & coffee set
Manufacturer, brand:other manufacturer, brand
Age:1800-1899
Style:biedermeier
Marked:marked
Condition:good for its age
Originality:original

Kézzel festett, aranyozott csodaszé, kecses-míves biedermeier teás vagy kávés készlet, kanna és egy darab csésze, 1850 körül. A forma alapján valószínűleg cseh vagy osztrák darab lehet, a kézzel festett arany számozáson kívül nem jelzett.

Régen ezzel és a zömökebb formával is viszonylag gyakrabban bukkantak fel igen változatos színekkel és mintával, egyedileg festett készletek, mindegyik művészi kivitelben. Mára elfogytak, eltűntek, a külföldi aukciós oldalakon is keresett, ritka, gyűjtésre érdemes darabokká váltak.

A fényképeken jól látható az elképesztő színekkel, rendkívül részletesen megfestett virág, nefelejcs és talán hunyor és tulipán? és a csipke finomságú arany minta. A kanna és a csésze alapszíne is kétféle, a csőr és a fül fehér, a test elegáns csontszínű. Sajnos a kanna teteje nem maradt meg, ajándékképpen adom hozzá a színben és formában hozzá illő, de korban és méretben nem tökéletesen illeszkedő darabot. Utolsó képen.

Korából és a használatból adódóan az aranyozás kopottas, a kanna alján a fotón látható hajszálrepedés, a csésze oldalán szintén. Egyéb sérülés, lepattanás, csorba sehol.

Méretek:

Kanna: magasság tető nélkül 19,5 cm, átmérő 14 cm, teljes szélessége a csőr és fül között kb. 20 cm.

A csésze: magasság 7 cm, átmérő 8,5 cm + fül.


Személyesen átvehető Budapest 2. kerület Széll Kálmán tér közelében, vagy előre utalás után küldöm posta, foxpost feladással.

A megadott szállítási árak tájékoztató jellegűek, a vásárlás után a vevői igényeknek megfelelően tudok végleges árat mondani (pl. a postán maradó átvétel olcsóbb a postai házhozszállításnál.) Nem törékeny feladással csak a vevő felelősségére.

Öt napon belüli fizetést kérek, kérem, csak akkor vásároljon, ha ezt vállalja! Köszönöm!

A termékeimnél a fényképeken és a leírásban is igyekszem kitérni az esetleges hibákra, sérülésekre, de kérem, ha valami nem világos a termékkel kapcsolatban A VÁSÁRLÁS ELŐTT kérdezzen üzenetben, szívesen adok további fényképet vagy információt!

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Local pickupBudapest II.
Mail2000 HUF
Other1000 - 4000 HUF

Others searched for these