Dt/212. Huge porcelain floor vase with mucha-style vintage decoration


22.000 HUF 60.74 USD

Guarantee: 7 days  
Item details
Listed: December 23, 2023
Item code: 5019900
Views: 174
Watchers: 1
Offers: 0 offers
Seller

Hellboy1 (1430)  
Békés county

Verified user

Response time: 93%-banin 3 hours
Positive feedback: 100%
Last login: Yesterday, 21:14
Member since: August 03, 2019
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Type:vase
Manufacturer, brand:other manufacturer, brand
Age:1950-1969
Style:art nouveau
Marked:unmarked
Condition:good for its age
Originality:original

Eladásra kínálom a képeken látható 45 cm magas, kőporcelánből készült padlóvázát. Ami az érdekessége, az a rajta lévő dekoráció. Louis Theophile Hingre (1832-1911) francia festő, szobrász, metsző, illusztrátor és plakátművész 1897-ben készült munkája. A felirata: Theophile Roeder & Co. Champagne Maison Fondee En 1864. Nagy rajongója volt Alfons Mucha plakátművésznek, ami a plakátkészítői munkásságán is gyakran tetten érhető. Életéről, valamint a képen szereplő pezsgőgyárról, manufaktúráról lejjebb egy kis információkkal még szolgálok. A termék teljesen ép, fényes mázzal bevont, hengeres forma, ezért a fotózása is nehézkes volt, a fehér foltok tulajdonképpen fénytörések. Szép súlya van, esernyőtartónak is kiváló lehet. Ajánlom bármely vintage jellegű otthonba, de borházakba, pezsgőházakba, vagy a Mucha stílus kedvelőinek. A díszítése matricás. A francia művész papír alapú reprint plakátjai elég borsos áron kelnek el, a hirdetett terméknél jóval magasabb áron, a plakátokkal szemben viszont ennek több hasznos funkciója is lehet.

Márka: ismeretlen

Téma: padlóváza

Anyaga: kőporcelán

Kora: XX. század második fele

Szignó, jelzés: nincs

Magassága: 45 cm

Száj mérete: 16-20 cm

Súlya: 3,7 kg

Állapot: a képeken látható állapotban

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva, kizárólag törékeny csomagként.

Kérem, amennyiben van még kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Egy kis érdekesség a dekoráció alkotójáról és a reklámozott termékről:

Louis Théophile Hingre francia festő, szobrász, metsző, illusztrátor és plakátművész volt. 1832-ben született Écouenben, ahol 1911-ben halt meg. Szakterülete az állatszobrászat volt. 12 évesen Párizsban tanult Henri Louis Gervais és Adrien Possot műtermében, ahol díszítő szobrászatot és bronzgyártást tanult. Tanoncsága 25 éves koráig tartott. 1851-ben, 19 évesen feleségül vette Louise Daillyt. Négy gyermekük született, Maximilien, Clémentine, Marguerite és végül Leon, aki szintén festő lett és Angliában kovácsolta karrierjét. Hingre pályafutása során 1896-tól 1906-ig tanszéke (d'État de la Seine) művészeti zsűrijének tagja, 1899-től a Művészeti Akadémia tisztje, 1908-tól pedig a művészetek nyilvános tanára. Politikai beállítottságú republikánus volt, közel állt Louis Blanc-hoz, akit az 1848-as forradalom idején ismerte meg. Köztársasági bankettekre készített szobrokat, amelyekről fényképek megmaradtak, bár maguk az alkotások elvesztek. Politikai aktivizmusa miatt Hingre-nek kétszer is Angliába kellett menekülnie, egyszer 1848-ban, egyszer pedig 1858-ban. Angliában Birminghamben dolgozott, mint az Elkington & Co. díszszobrásza. Ebben a munkában kezdett először állatokat faragni; Az első munkák a lóverseny trófeák voltak. Brit száműzetése ellenére 1860-ban állított ki először a Szalonban. Továbbra is az Elkington & Co-nál dolgozott, amíg vissza nem tért Franciaországba. 1869-ben, miután visszatért Franciaországba, Párizsban élt. Ott rendszeresen részt vett az „Union centrale des arts décoratifs” versenyein, és 78 éves koráig szinte évente kiállított a Szalonban. 1860 és 1910 között 45 művet mutatott be. Számos ötvös szervezetnek is tagja volt. Aranyérmet nyert az 1878-as Nemzetközi Munkás Kollektív Kiállításon, és közreműködött az 1878-as és 1890-es egyetemes kiállításokon érmet szerzett alkotásokon. Mucha iránti rajongása és plakátművészként szerzett hírneve oda vezetett, hogy felvették szecessziós stílusú plakátok készítésére a Violet parfümház számára. 79 évesen, 1911. november 12-én halt meg lánya, Clémentine Écouen-i házában. Écouenben egy utcát neveztek el róla.

Louis Roederer pezsgő

A Champagne Louis Roederer egy 1776- ban Reimsben alapított pezsgőház. Egyike azon kevés nagyszerű Champagne-házaknak, amelyek még mindig az alapító család tulajdonában vannak. A főként saját szőlőből származó pezsgőborok termelése évente 4,5 millió palackot tesz ki, amelyet több mint 100 országban forgalmaznak.

Cégtörténet

  • 1776 - Reimsben megalakul a Maison Dubois Père & Fils .
  • 1833 - Louis Roederer örökli a házat nagybátyjától, és a nevét adja. Korának szokásaival szembemenve úgy döntött, szőlőparcellákat vásárol, hogy biztosítsa az ellátás állandóságát és minőségét.
  • 1870 - Louis Roederer II váltja apját, Louis Roederer I-t .
  • 1873 - A szállítmányok elérik a 2,5 millió palackot, ami az akkori teljes pezsgőgyártás 10%-a. Oroszország az első úti cél.
  • 1876 - II. Sándor kérésére a Cristal cuvée-t az orosz cárok kizárólagos fogyasztására hozzák létre, ez a történelemben az első „presztízscuvée”.
  • 1880 - Léonie Olry-Roederer öccse, Louis Roederer II. helyébe lép a vállalat élén.
  • 1908 - Louis Roederer megvásárolja Théophile Roederert. A Cristal cuvée átmenetileg eltűnik az árakból. Miklós cár azzal tiszteleg a Ház előtt, hogy „Őfelsége Császár Udvarának Hivatalos Szállítója” címet adományozza neki, amely jogot ad a cári címer feltüntetésére a még mindig ott látható palackokon.
  • 1932 - Léon Olry-Roederer, Léonie fia meghal, amikor a Ház a csőd szélén áll, az első világháború áldozata , az orosz forradalom , amely bezárta a ház első piacát, betiltották az Egyesült Államokban 1922-ben, majd az 1929-es válság. Özvegye, Camille Olry-Roederer több mint 40 évre átvette a Ház vezetését és visszaadta korábbi dicsőségét.
  • 1975 - Jean-Claude Rouzaud váltja nagymamáját, Camille-t. A Champagne-házak azon kevés vezetőinek egyike, akik borászképzésben részesültek . Kicseréli a parcellákat, hogy összhangot adjon a szőlőnek. 1980-ban csupasz földet vásárolt a kaliforniai Anderson Valley- ben , egy hűvös éghajlatú területen, amely alkalmas habzóborok előállítására, és létrehozta a Roederer Estate-et .
  • 2006 - Apja utódjaként Frédéric Rouzaud január 01-je óta vezeti a családi vállalkozást.

Guarantee conditions

Guarantee: 7 days  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 3-5 workdays
Local pickup Gyula
Other 3500 - 4500 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these