Josef marcolin avantgarde crystal-ice sculpture fm kunstglas 1980's austria/sweden


44.500 HUF 121.09 USD

Local pickup
Item details
Listed: October 31, 2023
Item code: 5358825
Views: 172
Watchers: 0
Seller

eclectik (217)  
BUDAPEST

Verified user

Very responsive to messages
Positive feedback: 100%
Last login: Yesterday, 09:31
Member since: June 14, 2013
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Subject:abstract
Material:glass
Mark/Sign:yes
Age:1940-
Condition:flawless

Josef Marcolin avantgarde kristály-jégszobor FM Kunstglas 1970's Austria/Svédország

Josef Marcolin (sz. 1933) és Benito Marcolin (sz. 1936) a velencei Murano szigetén tanulta meg üvegkészítési készségeit, majd később Svédországba költözött, hogy a Glimma üveggyárban dolgozzon 1954-ben, majd 1956-61-ben a Reijmyre-ben , mielőtt elkezdték volna saját cég, FM Konstglas . Több azonos minta megtalálható a Reijmyre és az FM Konstglas cégnél is. Az FM a Färe-Marcolin rövidítése , amely a testvérek vezetéknevének és Josef feleségének, Inga-Lill Färe- nek (az 1950-es évek végén házasodott meg) leánykori nevének kombinációja . Inga-Lill apja, Bror Färe üzletember volt, és úgy gondolják, hogy ő segített a cég finanszírozásában, ami megmagyarázza vezetéknevének a cégnévben való szerepeltetését. A „Konstglas” svédül „Art Glass”-t jelent. Eleinte az Eneryda üveggyárban béreltek helyet. Az Enerydánál gyártott üvegek "FM Konstglas, Eneryda" feliratú címkékkel vannak ellátva . 1961-ben hozták létre saját üveggyárukat a svédországi Ronneby városában . A címkéken ezután az „FM Konstglas, Ronneby” vagy az „FM Konstglas, Ronneby, Sweden” felirat olvasható .

Az FM Konstglas / Marcolin darabokat gyakran aláírják, beleértve a mintaszámot is, amely a tervező kezdőbetűjéből és a cikk modellszámából áll, amelyet néha a cikk mérete követ. A méretet 1983-ig milliméterben adták meg, akkor az aláírásokban és az árlistákban is centiméterben adták meg a méretet. A tervezői kódok a következők: M - Josef Marcolin, B - Benito Marcolin és F - Inga-Lill Färe. A gyártás főként üvegfigurákból állt, a svéd és a muránói stílus egyedi keverésével. Más üvegárut is gyártanak, például vázákat, tálakat és parfümös palackokat hagyományos muránói technikákkal, mint például a millefiori , a sommerso és a zanfirico . Ezek könnyen összetéveszthetők a muránói üveggel, ha nem találhatók címkékkel. A cég 1983-ban FM Marcolin Art Crystalra változtatta a nevét , majd 1988-89-ben ismét Marcolin Art Crystalra változott . A svéd gyár 1991-ben bezárt, és a gyártást a Sardinia Crystal együttműködésével Szardíniára, Olaszországba helyezték át, azzal a szándékkal, hogy ugyanazokat a termékeket gyártsák, de ez nem tartott sokáig. A Marcolin fivérek elmentek és külön utakon jártak, Benito visszaköltözött Svédországba, míg Josef Ausztriába költözött, és Marcolin Art Crystal néven folytatta a gyártást. Frissítés – Josef 2015-ben, 82 évesen elhunyt.


Nagyon látványos, ritka darab. 15x14x11 cm 1574 gramm! Jelzett, 'FM' savmart jelzés illetve 'Made in Austria'. Hibátlan.



Megtekinthető, átvehető leginkább már Pécsett, alkalmanként Budapesten, Keleti vagy Kelenföldi pályaudvaron. Postázni általában szinte azonnal tudom(Fox Mpl).

Aki hamar (1-2 stb. napon belül) szeretné megkapni a megvásárolt tárgyat, kérném hogy megvásárlás előtt egyezessen velem üzenetben - gyorsan válaszolok-, mert viszonylag gyakran utazom. Pécsett vagyok személyesen a legtöbbet, Pesten is előfordulok, de van, hogy 1-2 hönapig ott sem.


Payment options

Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 3-5 workdays
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Local pickupBudapest IX.

Others searched for these