Extremely rare 19th century poggendorf element in beautiful museum perfect condition


420.000 HUF 1,142.89 USD

Local pickup
Item details
Listed: March 21, 2024
Item code: 5711684
Views: 50
Watchers: 1
Seller

Foxy81 (130)  
BUDAPEST

Verified user

Very responsive to messages
Positive feedback: 86.84%
Last login: April 25, 2024
Member since: January 26, 2011
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Condition:flawless

Dátum: 1860-1890

Anyag:

üveg, szén, sárgaréz, cink

Leírás:

Egy gömb alakú, hengeres nyakú palack alkotja az elemtartót. Fém kupakja két szénlemezhez kapcsolódik. Az utóbbi kettő között egy cinklemez található, és függőlegesen csúszik le az akkumulátor fedelén található középső rúdról. A kupakon két kötőoszlop is található, amelyek az akkumulátor által termelt elektromos áram elosztására szolgálnak.

22 cm magas

Ez az akkumulátor E.M.F. 1,9 voltos.

Johann Christian Poggendorff német tudós 1842-ben egy porózus cserép segítségével oldotta meg az elektrolit és a depolarizáló szétválasztásával kapcsolatos problémákat. A Poggendorff cellában, amelyet Eugene Grenet munkáinak köszönhetően 1859 körül Grenet Cellnek is neveznek, az elektrolit híg kénsav és a depolarizátor krómsav. A két savat fizikailag összekeverik, így megszűnik a porózus edény. A pozitív elektród (katód) két szénlemez, közöttük egy cinklemez (negatív vagy anód) van elhelyezve. Mivel a savkeverék hajlamos reagálni a cinkkel, a cinkelektródát megtisztítják a savaktól.

A cella 1,9 voltot szolgáltat. Viszonylag magas feszültsége miatt évekig népszerű volt a kísérletezők körében; Az állandó áramtermelés nagyobb képessége és a füst hiánya, de vékony üvegházának viszonylagos törékenysége és a cinklemez felemelése miatt, amikor a cellát nem használják, végül kiesett. A sejtet „krómsavas sejtnek” is ismerték, de főként „bikromát sejtként”. Ez utóbbi név abból a gyakorlatból származik, hogy a krómsavat úgy állítják elő, hogy kénsavat adnak a kálium-dikromáthoz, jóllehet maga a sejt nem tartalmaz dikromátot.

A Fuller sejtet a Poggendorff sejtből fejlesztették ki. Bár a kémia alapvetően ugyanaz, a két savat ismét egy porózus tartály választja el, és a cinket higannyal kezelik, hogy amalgámot képezzenek.

Payment options

Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 3-5 workdays
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Local pickupBudapest VII.

Others searched for these