Dt/106 - henryk kossowski – musique – spaiater sculpture


35.000 HUF 96.80 USD

Guarantee: 7 days  
Item details
Listed: December 23, 2023
Item code: 4495616
Views: 180
Watchers: 2
Offers: 0 offers
Seller

Hellboy1 (1430)  
Békés county

Verified user

Response time: 93%-banin 3 hours
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 21:14
Member since: August 03, 2019
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Type:figurine, statue
Age:1850-1899
Condition:damaged

Eladásra kínálom ezt az egykor szebb napokat látott bronzírozott spiáter, vagy zamak szobrot. Anyagát illetően kicsit bizonytalan vagyok, mert a majd 3,5 kg-os súlyával először antik ónra gondoltam, de nem vagyok szakértő. A gyártó a híres lengyel Henryk Kossowski műhelye, a szobor címe pedig MUSIQUE. Hosszú hajú nőalak, derékba kötött övvel lefutó köntösben, mezítláb , kitekert tekercsen sétál, mellette libatoll hever. Felemelt bal kezében egy feltekert papírlapot tartott egykoron. Oldalán szikla, rajta jelölés „KOSSOWSKI”. A szobor gyönyörű kidolgozású, néhány kicsit hiányos darabot is lehet látni aukciókon, de aukciókra kerülnek a hiányos darabok is, mivel így is jelentős értéket képviselnek. Az általam kínált darab ütött-kopott, a bronzírozását már szinte teljesen elvesztette, szépsége felületkezeléssel jelentősen emelhető lenne. Elvesztette a fatalapzatát is, akárcsak az egyik karját, a másik kezéből a hangszert, vagy a ruhájának a fej mögött futó részének letört részét is. Erősen hiányos szecessziós darab. Mégis a múlt egy izgalmas darabja. Valószínűleg a hiányosságai egy leejtésből származhatnak, amire az alján látható repedésnyomok és némi deformáció is utal. Igazi kihívás a megszépítése. A szobor valamikor az 1800-as évek végén, az 1900-as évek elején készülhetett. Antik ritkaság a századfordulóról.

Márka: Henryk Kossowski

Téma: Musique

Anyaga: spiáter, zamak (antik ón?)

Kora: 1900. körül

Szignó, jelzés: van

Magassága: 49 cm

Szélesség: 17 cm

Mélység: 16 cm

Talp méret: 13,5 x 11 cm

Súlya: 3,43 kg

Állapot: a képen látható állapotban

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva, törékeny csomagként.

Kérem, amennyiben van még kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Pár mondat a művészről:

Ifj. Henryk Kossowski (született1855-ben Krakkóban) lengyel szobrász.

Henryk Kossowskinak és krakkói képzőművészeti iskola professzorának a fia volt, aki egyben az első szobrásztanára is volt, művészetet Marceli Guyski-től tanult. A Képzőművészeti Főiskola elvégzése után Párizsban folytatta tanulmányait. Franciaország fővárosában részt vett lengyel művészek ott rendezett kiállításain, kiállított Bécsben, Varsóban, Krakkóban és Lvivben is. Kortársai népszerűségét a bronzból, patinás gipszből és terrakottából készült műfaji szobrok, portrék hozták meg. Alkotásai többször is felbukkannak aukciókon, több ezer dolláros árakon, a művész aukciós rekord ára 15.541,- USD, amit a VICTORY munkájával ért el, amelyet 2015-ben a Sotheby's árverésén, Londonban adtak el. A művész 1921-ben halt meg.

Guarantee conditions

Guarantee: 7 days  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 3-5 workdays
Local pickup Gyula
Other 2500 - 5000 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these