Eladó Uhrig Zsigmond: Virágcsendéletes Képcsarnokos olajvászon festménye


48.999 HUF 137.58 USD

Guarantee: 30 days  
Item details
Listed: November 07, 2023
Item code: 2663910
Views: 194
Watchers: 4
Offers: 0 offers
Seller

baksi (145)  
Pest county

Verified user

Positive feedback: 100%
Last login: May 15, 2024
Member since: June 11, 2011
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
The seller has set the artwork as original and offers 30 days money back guarantee. Seller notes that the originality was confirmed by an expert.
Artist:Uhrig Zsigmond
Subject:still life
Technique:oil
Style:impressionism
Painting surface:wood
Largest size:medium (up to 80 cm)
Signature:signed
Condition:flawless
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:yes

Eladó Uhrig Zsigmond olaj, farost Képcsarnokos festménye. Mérete 50*70 cm. Szignózott, jbl. 

Uhrig Zsigmond (Szentendre, 1909 -1993. Vác) Festő, tanulmányait 1934-ben a budapesti iparrajziskolában kezdte, majd 1937-től a Képzőművészeti Főiskolán folytatta - mestei Aba Novák Vilmos és Rudnay Gyula voltak. Elvégezte a kétéves mesteriskolát és elnyerte a Nemes Marcell és a Szinyei ösztöndíjat a főiskolán. 1944-ben behívták katonának, és Németországban amerikai hadifogságba került. Innen szabadulva Németországba költözött, ahonnan 1946-ban tért vissza Magyarországra, Bocsára, majd kicsivel később Gödre. 1949 és 1956 között nem tudott megélni művészetéből, ezért az Egyesült Izzóban volt kénytelen dolgozni - utóbbi a művész idegösszeroppanásához vezetett. A gyógyulás reményében újfent ecsetet ragadott, és friss csendéleteket, tájképet festett; kedvenc témája továbbra is a Dunakanyar maradt. 1961-ben a Derkovits Teremben tartott egyéni kiállítása hozta meg a sikert és az anyagi elismerést. Fiatalokkal is szívesen foglalkozott, több, mint tíz évig vezetett képzőművészeti szakkört. Kiállító művészként a Műcsarnokban, a Nemzeti

Tájképeit két elemre építette: az oldott, festői pasztózus háttérre és a háttér előtt grafikai jelként villódzó növényi formák stilizált struktúrájára. Szokványosnak tekinthető tájai ettől a kettősségtől, a festői megoldás és a grafikai struktúrák együttes jelenlététől mégis jellegzetessé váltak. ~ munkásságának másik nagy csoportját alkotja a portré, amely képileg sokkal erőteljesebben szólal meg, mint a tájkép. Portréin az öregséget és az ún. szegényember tematikát ragadta meg hitelesen, követve Koszta, Rudnay, valamint Mednyánszky és Nagy-Balogh felfogását. ~ sötét tónusú, kevés vonallal felrakott sommás, kifejező formával ábrázolta a megjelenített testi-lelki tulajdonságait. ~ életművében a portréábrázolással tudta legjobban kifejezni a festészet hagyományos, olykor nehezen megőrizhető értékeit.

Galériában mutatkozott be képeivel. Művei a Magyar Nemzeti Galériában láthatók.

Eredetiségére örök pénzvisszafizetési garanciát vállalok!


Guarantee conditions

Guarantee: 30 days  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 3-5 workdays
Local pickup Budapest XIII.
Mail 2500 HUF

Others searched for these