István Moldován: lowland - oil landscape with frame 62x92 cm (farm, nature, plain, field, trees, farm)


89.000 HUF 247.25 USD

Guarantee: eternal  
The seller recommends it as a gift.
Item details
Listed: December 14, 2023
Item code: 3361742
Views: 1289
Watchers: 2
Offers: 0 offers
Seller

emcepe (213)  
BUDAPEST

Very responsive to messages
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 06:55
Member since: May 07, 2014
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
The seller has set the artwork as original and offers eternal money back guarantee. Seller notes that the originality was confirmed by an expert.
Artist:Moldován István
Subject:landscape
Technique:oil
Painting surface:canvas
Largest size:big (from 80 cm)
Signature:signed
Condition:flawless
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:yes


AZ ÁR ALKUKÉPES!

A műről

Az alkotás Moldován művészetében oly gyakran előforduló tanya, illetve alföldi táj témájának egy különlegesen szép példája. A távoli szemszög lehetőségeit megragadva a mester három nagy, egymástól markánsan különböző színű vízszintes csíkra tagolja a képet, ezáltal egy harmonikus színakkordot képezve. Közvetlenül előttünk a sekély víz kéksége látható, középtájt a földszínek uralkodnak a "főszereplő" tanyával, s végül a háttérben az alkonyodó égbolt húzódik. A XX. századi magyar festészet remekműve.

Befektetésnek is kiváló, Moldován hasonló darabjai általában 100 000 - 200 000 HUF körüli összegért kerülnek árverésre (kereséssel ellenőrizhető).
50x80 cm a mű maga, kerettel 62x92 cm, olajfestmény vászonra, kiváló állapotban van, jelezve jobbra lent. Képcsarnokos volt a mű, a címke a fotón látható.


Az alkotóról

Moldován István (Kolozsvár, 1911 - Budapest, 2000) festőművész. Kolozsváron és a Magyar Képzőművészeti Főiskolán tanult, mestere Réti István és Szőnyi István. Közben Nagybányán tanult Thorma János és Krizsán János irányítása mellett. Rendkívül termékeny festő, de más műfajokban (sokszorosított grafika, mozaik) is szívesen kipróbálta magát. Művészetére a poszt-nagybányai festői hagyomány, és az összegző, a konstruktív szerkesztést előtérbe helyező formaadás egyensúlya jellemző. Az erdélyi tájak és emberek érzékeny megörökítője. Rengeteg kiállításon vett részt Magyarországon, több európai országban, USA-ban, Kanadában, Indiában. Hazai közgyűjteményben a Magyar Nemzeti Galériában található több műve.


Szállítás

Postázás esetén kimondottan nagy gondossággal csomagolom be a művet (az árban benne foglaltatik), hogy minden esetben sértetlenül érkezhessen meg. Személyes átvételre kizárólag Újpesten van lehetőség.

Amennyiben Önben bármilyen kérdés merülne fel a vásárlás részleteivel vagy a termékkel kapcsolatban, kérem, írjon üzenetet!

Guarantee conditions

Guarantee: eternal  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Local pickup Budapest IV.
Mail 2000 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these