Horváth l. Adrian (Ladrian): Oath of the Prince of God


300.000 HUF 816.35 USD

+ Free shipping
Guarantee: 1 year  
Item details
Listed: December 10, 2023
Item code: 3443167
Views: 708
Watchers: 2
Seller

LAdrian (992)    
BUDAPEST

Response time: 100%-banin 15 hours
Positive feedback: 100%
Last login: Yesterday, 15:48
Member since: March 15, 2011
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
The seller has set the artwork as original and offers 1 year money back guarantee. Seller notes that the originality was confirmed by an expert.
Artist:Horváth L. Adrián (LAdrián)
Subject:religious
Technique:acrylic
Painting surface:canvas
Largest size:medium (up to 80 cm)
Signature:signed
Condition:flawless
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:yes

Horváth L. Adrián (LAdrián): Isten hercegének esküje

80 X 60 cm, akril, vászon, 2020

A festmény, a szimmetrikus elrendezésében Mihály főangyal imádkozó, belső, lelki nyugalmat sugalló alakjára épül. Fénylő alakját az éjfekete háttér emeli ki, melyben, feje felett a távolban fénylő csillagok - glóriája mellett - utalnak Istennel való kapcsolatára. Androgün külseje angyal létére való utalás. (Mivel lélek, ezért nincs konkrét fizikai megjelenéshez kötve, így megjelenésének szabadságát szimbolizálja e kétnemű külső.) Maga előtt jelképét: kardját helyezi le Isten elé, mintegy megesküdve az Úr szolgálatára. A kard: az erő, a hősiesség, jelképe, de az isteni szó hatalmát, erejét is szimbolizálja: "Mert az Istennek beszéde élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait." (Zsidókhoz írt levél 4,12.)

A szenvedélyesség (kard, vörös haj) és az Istenre figyelés belső lelki nyugalmának (csukott, imára utaló szemek) egymás mellett élő feszültségére való utalásokra, e két látszólag ellentétes pólusra - (valójában a hitben nagyon is összetartozó fogalmakra) építtettem e festményt. A haj tűzvörös színe Mihály főangyal szenvedélyességére történő utalás, melyet nevének jelentése is sugall: héber "mi ká él" = "Ki olyan, mint az Isten?!" Mely önmagában a lázadó angyalok felé intézett név is. A stóla pedig az Istenszolgálatban való vezetés jelképe, kék színe pedig az angyali, mennyei hatalomra utaló szimbólum.

300 000 Ft

Guarantee conditions

Guarantee: 1 year  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-3 workdays
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Local pickupBudapest
Mailfree shipping
Mail as fragilefree shipping
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these