Fk/036 - with toma sign - a painting of the icon of the Petrovskaya Mother of God


15.000 HUF 40.93 USD

Guarantee: 7 days  
Item details
Listed: October 22, 2023
Item code: 3484862
Views: 201
Watchers: 1
Seller

Hellboy1 (1422)  
Békés county

Verified user

Response time: 94%-banin 3 hours
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 22:04
Member since: August 03, 2019
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Subject:religious
Technique:oil
Painting surface:cardboard
Largest size:small (up to 35 cm)
Signature:signed
Condition:good for its age

Eladásra kínálom ezt az igen jól sikerült reprodukciót. Az alapját Moszkva első, csodálatosnak tartott ikonja képezi, amelyről készült ez az olaj/karton repro. Szépen megfestett, az eredeti ikonnal megegyező ábrázolásmód valóban szemet gyönyörködtetően sikerült. A kép jobb alsó részén TOMA szignó van, de ennél közelebbit nem nagyon tudunk a festőről. A kép hátulján ajándékozási szöveg van 2001-ből, de hogy az ajándékozó festette-e, vagy csak az ő tulajdonából adta ajándékba, ezt nem tudjuk. Valamikor a XX. század második felében/végén készülhetett. Egyszerű, de a kép szellemiségéhez illő szerény fekete keretben van, aranyozott betéttel. A kép azonnal falra akasztható állapotban van!

Téma: vallásos

Technika: olaj

Hordozó: karton

Kora: XX.sz. második fele/vége

Szignó: van (jobbra lent)

Keret: Egyszerű fekete keret, aranyozott díszbetéttel

Méret: 30,5 x 24,5 cm (keret nélkül), 36,5 x 30,5 cm (kerettel)

Állapot: korának megfelelő

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva.

Kérem, hogyha még van kérdése az alkotásról, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Amennyiben komolyan érdekli az alkotás, kérem bátran tegyen ajánlatot!

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!


Néhány gondolat a mű eredetijéről:

Petrovszkaja Isten Anyja ikonja:

Az Istenszülő Petrovszkaja-ikonja (oroszul: Петровская икона Божией Матери) egy olyan Szűz Mária ikon, amit csodálatosként tisztelnek. A hagyomány szerint készítője Péter moszkvai metropolita volt, ahonnan a Petrovszkaja nevet kapta. Ez tekinthető Moszkva első csodás ikonjának. Az ortodoxok augusztus 24-én ünneplik (a Juliánus-naptár szerint). Az ikon eredetije elveszett, 1327-ig követhető az útja. Az ikont ajándékként felajánlották Maximus kijevi metropolitának, aki elvitte Vladimirba, ami a kijevi metropolita székhelye volt. Maximus halála után, 1305-ben, veszekedés kezdődött a kijevi metropolita központjának elhelyezkedése miatt. Az ikont Konstantinápolyba vitték, de I. Athanasius konstantinápolyi pátriárka visszaadta az ikont Péternek, Kijev és Oroszország fővárosának. Ez először Vladimirba kerül, majd 1325-ben, amikor az egyházmegye központja Moszkvába költözött, Moszkvába kerül a Nagyboldogasszony székesegyházba kerül kiállításra. A XV. századi források szerint a moszkvai Péter sírjára helyezték volna. Ez az egyik legelismertebb ikon és a körmenetek során mutatták meg a híveknek. Jób pátriárka magával vitte ezt az ikont, Vladimir Miasszonyunk és a Doni Szűz ikonjával együtt, amikor 1598-ban megkereste Borisz Godunovot. Az elhunyt cár sógora megkérte a kormányzót, hogy tegye meg a királyság fejévé. A XIX. század végén, a XX. század elején a régi csodálatos ikon eltűnt a székesegyházból. Csak egy kis változatban maradt hátra az ikon (30,5 x 24,5 cm.) Eredete ismeretlen, valamikor a XIV. – XV. század elején készülhetett a Nagyboldogasszony székesegyházban.

Guarantee conditions

Guarantee: 7 days  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash
PayPal  

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 3-5 workdays
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Local pickupGyula
Other1000 - 2000 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these