Károlyfi Zsófia: Krisztus című festménye


55.000 HUF 151.26 USD

Guarantee: 30 days  
Item details
Listed: April 25, 2024
Item code: 3781087
Views: 9
Watchers: 0
Offers: 0 offers
Seller

angyalibolya (364)   
Baranya county

Verified user

Response time: 100%-banin 17 hours
Positive feedback: 100%
Last login: April 26, 2024
Member since: February 08, 2016
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
The seller has set the artwork as original and offers 30 days money back guarantee. Seller notes that the originality was confirmed by an expert.
Subject:portrait
Technique:mixed technique
Style:modern
Painting surface:other
Largest size:small (up to 35 cm)
Signature:signed
Condition:flawless
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:yes

Tisztelt érdeklődő!

Kínálatomban Károlyfi Zsófia Krisztus című festményét szeretném bemutatni.

./.

Károlyfi Zsófia 1952- festőművész, grafikus munkája, vegyes technika, porcelánmasszával domborítva. Mérete 35x35cm, kerettel együtt kínálom. A méret keret nélkül értendő.

./

Károlyfi Zsófia Festő, grafikus.

A budapesti Magyar Képzőművészeti Főiskola szobrász műtermébe járt 5 évig Somogyi József szobrászművész, rektor magántanulójaként. A művészi látásmódot is tőle tanulta.

Alkotásaiban ötvözi a szobrászatot a festészettel, és igyekszik elkerülni a pontos ábrázolást. A téma csak kiindulópont, inspiráció, vázlat. Festés közben már elszakad a valóságtól, és olyanra festi a képet, amilyennek ő szeretem látni. Ettől lesz egyedi, mert az érzéseit vetíti rá a képre. Legtöbb mű alapozása egy krémszerű fehér anyag, mellyel sok formát domborít fel még a festés előtt. Erre jönnek rá a színek, árnyékok, és sok esetben fémfestékkel, polírozással vagy metálozással aranyozással fejezi be a művet.

Több mint 130 önálló kiállítása volt országszerte és külföldön, melyek megnyitó műsorait is ő hoztam létre: tárlatvezetés mellett vers, zene és táncműsor várta a közönséget.

Szinte minden témában festett már, köztük számos portré, tájkép, csendélet mellett dombor technikás fémezett aranyozott műveket, családi címereket, 4 stációt és oltár képeket. Túlnyomó részben pozitív témákat fest, mert azt érdemes erősíteni az életünkben.

Külföldi kiállításai közül kiemelném az 1998-ban megrendezett Jénai Magyar Napokat, mely egy egész éven át tartó rendezvénysorozat volt, s ahol a magyar képzőművészetet ketten képviselhettük szobrászművész férjével, Palaics Gáborral. Kiállításuk négy hónapig volt látható, melyből több mint 30 mű kelt el.

1999-ben négy hónapos magán tanulmányutat tett családjával a Nyugat-Szamoa szigeten. Népi ünnepi öltözékükben festette meg a helyi lakosokat, s a csodálatos trópusi tájat, melyről vers és útinapló is született. Szamoán volt kiállítása is, néhány festménye még ma is megtalálható ott. Egy a Pasefika Inn honlapján is látható: http://www.pasefikainn.ws/

Ez az út nagy hatást gyakorolt munkásságágára, itt találtam igazán magára.

2000-ben kézzel készített vizuális versesalbumát az Operaházban mutatta be a kiállítás-megnyitón. A látogatók nagy biztatására kiadásra került a kézírású kötet.

Szigligeten öt éven keresztül öt hónapos szezonális kiállításai nagy sikert arattak, Évente 3-4000 belépő kelt el.

2006-ban Zalai Erdők meséi: Böszmerenghy Töhötöm címmel mesekönyvet adott ki, melyet lányával, Palaics Eszterrel írtunk közösen.

2008-ban megfestette A lélekút nyolc állomása című sorozat, melynek filozófiája mindannyiuk életének folyamatát tükrözi. Munkáimból három DVD összeállítás készült. 1.Úton 2.Szárnyaljatok 3. A lélekút nyolc állomása, melyet lánya készített. a Youtube-on megtalálható.

Jelenleg visszavonultan él, regényt ír és fest.

./.

Köszönöm megtisztelő érdeklődését. Kérem, tekintse meg többi kínálatomat is, biztosan talál köztük olyat, amit szívesen mondana magáénak, vagy adná ajándékba.

Guarantee conditions

Guarantee: 30 days  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-3 workdays
Local pickup Pécs
Mail 5000 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these