Fk/143 - Mihály Severényi - female portrait, oil painting


30.000 HUF 81.82 USD

Guarantee: 30 days  
Item details
Listed: March 21, 2024
Item code: 4075733
Views: 68
Watchers: 0
Offers: 0 offers
Seller

Hellboy1 (1428)  
Békés county

Verified user

Response time: 93%-banin 3 hours
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 07:03
Member since: August 03, 2019
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
The seller has set the artwork as original and offers 30 days money back guarantee. Seller notes that the originality was confirmed by an expert.
Subject:portrait
Technique:oil
Painting surface:wood
Largest size:small (up to 35 cm)
Signature:unsigned
Condition:good for its age
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:yes

Eladásra kínálom Szeverényi Mihály (1952-) festőművész Női portré című olaj/farost alkotását. A festmény valamikor a századforduló környékén készülhetett, a művész sajátos szeművegén és ecsetvonásain keresztül láttatva egy kalapos hölgy szépségének misztikumát. Kedves, dekoratív és attraktív festmény, amely minden környezetben jól mutat és minden környezetet szebbé varázsol. A kép egy széles lakkozott, pácolt léckeretben van, szép állapotban, azonnal falra akasztható állapotban. A festmény elején nincs szignó, hátulján autográf felirat.

Téma: portré

Technika: olaj

Hordozó: farost

Kora: XX. század vége

Szignó: elöl nincs, hátul autográf felirat

Keret: széles, lakkozott, pácolt léckeret

Méret: 25,5 x 18 cm (keret nélkül), 34 x 22 cm (kerettel)

Állapot: falra akasztható állapotban

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva.

Kérem, amennyiben van még kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Amennyiben komolyan érdekli az alkotás, kérem bátran tegyen ajánlatot!

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Néhány gondolat a művészről:

Szeverényi Mihály 1952-ben született Békéscsabán. Vallomása szerint már 13 évesen tudta, hogy festő lesz. Hivatásválasztásában Gazsy Endre, egy a jézusi szeretetet közvetítő pedagógus, rajztanár erősítette meg, és bár a vallásos indíttatású apai szigor a fodrász szakmát jelölte ki számára, nem engedett a személyes elhivatottság parancsából. Ez a konok hűség önmagához és vállalt elhivatottságához példaadó. Erre bizonyság, hogy a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola rajz-földrajz szakát is majd harminc évesen végezte el. Tanulmányai alatt Novák András és Dér István festőművészek voltak a mesterei. A ’80-as években Lóránt János festőművész által vezetett Békési Alkotótáborokban töltött időszakok pozitívan hatottak festészetére. A ’90-es évek elejétől részt vett a Csuta Nemzetközi Művésztelep és a nagykanizsai Ludvigh Nemzetközi Művésztelep munkájában. 2004-től a Szerbiában (Nagybecskerek), Szlovákiában (Trencsén), Romániában (Nagyzerind), Horváthországban (Pula, Medulin) rendezett művésztelepek résztvevője. Tagja a Békéstáji Művészeti Társaságnak és a Független Alkotók Művészeti és Művelődési Egyesületének (FAMME).

Önálló tárlatai 1979-től:

Békéscsabán, Budapesten, Csorváson, Gyulán, Hódmezővásárhelyen, Kapolcson a Művészetek Völgyében, Kecskeméten, Kiskőrösön, Mezőberényben, Orosházán, Sarkadon, Szeghalmon, Telekgerendáson, Tiszakécskén, Vácon, Veszprémben

Külföldi kiállítások:
Arad (Románia), Berlin (Németország) ahol állandó kiállítása is van, Osló, Asker (Norvégia), Pozsony (Szlovákia), Zrenjanin (Szerbia).

Guarantee conditions

Guarantee: 30 days  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash
PayPal  

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 3-5 workdays
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Local pickupGyula
Other2000 - 4000 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these