Fk/181 - painting by painter Pál baráth - Venice


55.000 HUF 149.63 USD

Guarantee: 30 days  
Item details
Listed: July 31, 2023
Item code: 4255640
Views: 465
Watchers: 0
Offers: 0 offers
Seller

Hellboy1 (1426)  
Békés county

Verified user

Response time: 94%-banin 3 hours
Positive feedback: 100%
Last login: Yesterday, 22:04
Member since: August 03, 2019
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
The seller has set the artwork as original and offers 30 days money back guarantee. Seller notes that the originality was confirmed by an expert.
Subject:other theme
Technique:oil
Painting surface:wood
Largest size:medium (up to 80 cm)
Signature:signed
Condition:good for its age
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:yes

Eladásra kínálom Baráth Pál (1950-) festőművész Velence című olaj/farost alkotását. A festmény a XX. század második felében készült egy olyan közismert és közkedvelt történelmi és turista helyről, mint Velence, amivel nehéz mellélőni. Sajátosan színes, vibráló kidolgozás és hangulat jellemzi a képet. A festmény jobb alsó részén szignó, bal alsó részén pedig a festmény címe található. A festmény egy belső aranycsíkkal díszített fehér szalagkeretben van, nagyon szép, azonnal falra akasztható állapotban.

Téma: város

Technika: olaj

Hordozó: farost

Kora: XX. század második fele

Szignó: van (jobbra lent)

Keret: fehér szalagkeret

Méret: 45 x 68 cm (keret nélkül), 55,5 x 78,5 cm (kerettel)

Állapot: azonnal falra akasztható állapotban

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva.

Kérem, amennyiben van még kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Amennyiben komolyan érdekli az alkotás, kérem bátran tegyen ajánlatot!

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Néhány gondolat a művészről:

Baráth Pál debreceni festőművész 1950-ben született. Tanulmányait Debrecenben végezte. Diplomáját Szegeden szerezte meg.
1965 - től a debreceni Medgyesi Ferenc Képzőművészeti körben , Félegyházi László és Bíró Lajos mesterei irányításával tevékenykedett. A főiskolán Dér István volt a mestere. 1980- ban a Medgyessy Stúdió tagja lett. 1974 -től szerepel különféle csoportos kiállításokon, 1977 – től pedig egyénileg is, mind külföldön és az országon belül is. Tagja több művésztelepnek (Derecskei, Hortobágyi Nemzetközi Művésztelep, a franciaországi St. Michel-i művésztelep), tanulmányutakon cserélt tapasztalatot Európa országaiban és az Egyesült Államokban. S ez a tudás nem csak az övé, hanem a diákjaié is. Évente megrendezendő kül-, és belföldi művésztelepeken vesz részt.
Baráth Pál szenvedélyesen kíváncsi ember a múlt, de különösen a legmodernebb törekvések irányába. Nem azért, hogy szolgaian kövesse azokat, hanem mert komolyan veszi a parancsot: légy kortársa jelenkorodnak! A fejlődés – s benne az önfejlődés – másik meghatározója a társadalmi és természeti valósággal való birkózás. Ha azt mondtuk, hogy Baráth Pál kíváncsi a művészeti eredményekre, akkor ez kétszeresen igaz a valóság vonatkozásában. Úgyszólván minden érdekli, de főképpen az élet élő díszei: a cserepekbe, vázákba zárt virágok éppúgy, mint az emberi élet nagy misztériuma, a női test.
Tanulmányútjai nagy hatással voltak rá : Párizs, Olaszország, Barcelona, New York … élményekkel gazdagon tért haza, melyet rajzaiban, festményeiben dolgozott fel.
Életkedve, kíváncsisága nem marad meg a magánélet szférájában. Éppen azért kell róla szólni, mert művészetének formai jellemzőjévé vált: ott bújócskázik és tolakodik színkontrasztjaiban, szertelenül bravúros kontúrjaiban, a harsány foltok tömegeiben. Mindezek együtt nyugtalan belső vibrációnak érzékeny tükröződései. Képei érzékletesek, sőt érzékiek; de belülről sugárzóak, belülről építkezőek. Izgalmasak, keresésre csábítóak; de nem közhelyszerűen „érdekesek” . Motívumai felismerhetőek, de nem leltárszerűen pontos azonosításra , hanem hangulatunkhoz illő asszociációkra ösztönzőek.
Értékes és érett gondolatát idézve: „ Az absztrakció, ha nem úgy dolgozik, mint maga a természet, üres fecsegéssé válik”

Guarantee conditions

Guarantee: 30 days  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 3-5 workdays
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Local pickupGyula
Other3000 - 5000 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these