Fk/211 - painting by artist Teréz Sulyok - Ice Balaton


85.000 HUF 231.60 USD

Guarantee: 30 days  
Item details
Listed: July 28, 2023
Item code: 4328678
Views: 337
Watchers: 1
Offers: 0 offers
Seller

Hellboy1 (1422)  
Békés county

Verified user

Response time: 94%-banin 3 hours
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 15:04
Member since: August 03, 2019
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
The seller has set the artwork as original and offers 30 days money back guarantee. Seller notes that the originality was confirmed by an expert.
Subject:landscape
Technique:oil
Painting surface:cardboard
Largest size:medium (up to 80 cm)
Signature:signed
Condition:good for its age
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:yes

Eladásra kínálom Sulyok Teréz – Jeges Balaton című festményét. A téli balaton képét ábrázoló olaj/karton festmény részben kenőkéses technikával, 1997-ben készült. Hátulján galériás cetli, a festmény zsűrizett példány. Fehér, laminált keretben, azonnal falra akasztható állapotban van.

Téma: tájkép

Technika: olaj

Hordozó: karton

Kora: 1997.

Szignó: van (középen alul)

Keret: laminált fehér fakeret

Méret: 50 x 70 cm (keret nélkül), 58 x 78 cm (kerettel)

Állapot: képeken látható, falra akasztható állapotban

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva.

Kérem, hogyha még van kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Néhány gondolat a művészről:

Sulyok Teréz 1959-ben született. Gyermekkorát egy kis faluban, Csépen töltötte. Jelenleg Tatabányán él. A győri Tanítóképző Főiskolán tanítói, később a szombathelyi Tanárképző Főiskolán rajz szakos tanári képesítést szerzett. Sokat jelentett számára a Tisza partján, Mártélyon szervezett képzőművész-táborokban való részvétel 1987-ben, 1988-ban és 1990-ben. Az alföldi tanyavilág csöndes békéje megannyi témát kínált az alkotáshoz. Itt ismerte és szerette meg a pasztelltechnikát, ami igen alkalmas puha árnyalatok, finom tónusok visszaadására. Az azóta eltelt időben festett olajfestményeket, majd megszerette az akvarell technikai lehetőségeit is. Későbbi érdeklődési területei a selyem-, textil- és üvegfestés. Ez utóbbiak a modern festőanyagok alkalmazásával kitágítják a művész lehetőségeit. Alkotásaiban a hangulatok, színek harmóniájára törekszik. Festményei többször szerepeltek kiállításokon, pályázatokon. Az utóbbi években képzőművészeti tábort szervezett és ezen kívül foglalkozott tanítványaival is. Intenzív, erőteljes festői világ Sulyok Terézé, amely egy intenzív karakterről árulkodik. A művész szívós kitartással épített alkotói pályája mellett annyi minden művészi tevékenység és szándék bele tud férni az életébe: kiállító művész, művészetszervező, hazai és nemzetközi művésztelepeket vezet, művésztársaságot tart össze, csoportos kiállításokat szervez, művészetpedagógiával foglalkozik. Az olajfestmények eszközkészlete a festőkéssel felvitt, lendületes gesztusok állnak a kifejezés szolgálatában.

Sulyok Teréz közismert, népszerű tatai alkotó, Kántor János festő- és grafikusművész így vall róla: „Sulyok Teréz tanítói, tanári továbbképzések után szabadiskolában fejlesztette tovább tudását, s így alakult sajátságos stílusa. Munkáit finom pasztellek készítésével kezdte, majd akvarellek, selymek kerültek ki a kezéből. Sulyok Teréz nem tagadhatja, hogy Tatának, a vizek városának lakója. A víz, a párafátyol képei jellemzői. Mintha tűnékeny fényfátyol lebbenne fel a megidézett látványról, hogy aztán ismét beburkolja, titokzatossá varázsolja a tájat és az embert. Megmagyarázhatatlan melegség árad ezekből a képekből. A kéklő zöldes színvilág másnál a mértéktartás, a távolodás eszköze, itt egy boldogabb világ kiegyensúlyozott kékes sugárzásba burkolja be a nézőt. Puha kezek finom simogatása, sugárzó, őszinte tekintet az ecsettel megidézett szeretet. A tűnékeny szépségek megörökítő technikája az akvarell, amely talán a legnehezebben elsajátítható technika. Külön említést érdemelnek gyermekportréi, amelyek sajátsága, hogy nem az édes szépséget akarják megragadni, hanem ritka bravúrjai a karakter megörökítésének. Meseszerű álomportrék a tisztaság színeiben. Olykor szétfolyó álmodozás, szelíd mélabú. A szelíd romantika is megjelenik képein, ahogy a Duna-öböl is tengerré tágul a fényzuhatagban.”

Guarantee conditions

Guarantee: 30 days  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 3-5 workdays
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Local pickupGyula
Other2500 - 5000 HUF
Shipping abroad
Anywhere30000 HUF

Others searched for these