Fk/251 - zoltán varga (loyd) - winter joys


125.000 HUF 342.46 USD

Guarantee: 30 days  
Item details
Listed: April 17, 2024
Item code: 4614057
Views: 22
Watchers: 5
Offers: 0 offers
Seller

Hellboy1 (1430)  
Békés county

Verified user

Response time: 93%-banin 3 hours
Positive feedback: 100%
Last login: Yesterday, 19:10
Member since: August 03, 2019
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
The seller has set the artwork as original and offers 30 days money back guarantee. Seller notes that the originality was confirmed by an expert.
Subject:genre scene
Technique:oil
Painting surface:wood
Largest size:medium (up to 80 cm)
Signature:signed
Condition:good for its age
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:yes

Eladásra kínálom a képeken látható meseszép olaj/farost festményt. Mintha egy időutazás részesei lennénk, a régmúlt időkbeli téli örömei láttán. Precíz, szép ábrázolás. Az alkotó Varga Zoltán, aki a képen Loyd jelzést alkalmaz. Valószínűleg ez a kép az olasz piacra készült (a milánói Vimercati Galéria többéves szerződése alapján), a kiviteli pecsét a hátulján rajta van. Valószínűleg a kép 1989-re datálható. Az alkotás aranyszínű betétes, barna, pácolt fakeretben van, azonnal falra akasztható állapotban. Szignó a festmény bal alsó részén (LOYD – gondolom külföldön is megjegyezhető formában), karcolással, valamint a kép hátulján szerepel.

Téma: életkép

Technika: olaj

Hordozó: farost

Kora: 1989.

Szignó: van (balra lent + hátul)

Keret: aranybetétes, barna pácolt fakeret

Méret: 30 x 40 cm (keret nélkül), 35,5 x 45 cm (kerettel)

Állapot: képeken látható, falra akasztható állapotban

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva.

Kérem, amennyiben van még kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Néhány gondolat a művészről:

Varga Zoltán (Hódmezővásárhely, 1955.) magyar festőművész, grafikus, porcelánfestő

Gyermekkora óta rajzol és fest. Gimnáziumi évei alatt már különböző szabadiskolákban bontotta ki tehetségét. Első sikerei is ezekhez az évekhez köthetők: az első kiállítása (Székesfehérvár, 1972), országos verseny (portré kategória). Érettségi uán előbb a grafikai műhelyben tanul metszést és művészi rajzot, majd a porcelángyárban porcelánfestőként keresi kenyerét. A figyelem középpontjába kerül, amikor húsz évesen már festőmester a Herendi Porcelángyárban. Eközben grafikusként illusztrál könyvet, újságot. A művészi rajzban évekig Aranyi Sándor grafikusművész tanítványa volt. Rézkarcra és rézmetszésre Szekeres Imre grafikusművész oktatta. Olajfestészetet Lázár Pál festőművésztől tanult. Festészeti tanulmányai mellett művészettörténetet hallgat. 1977-től az Artex zsűrije értékesítésre átveszi képeit. Az ottani művészéletben ismeri meg Kurucz D. István festőművészt, aki útmutatásával segíti az immár csak a festészetéből élő fiatal művészt. Technikai fejlődése és Kiss Csaba festőművész mesterségbeli útmutatásai meghozzák eredményüket: a képzett és felkészült festő 1984-től napjainkig folyamatosan szerepel Európa nagyobb kiállítótermeiben, galériáiban. Képei megtalálhatók az Otto Galériában (Bécs), az Arnot Galériában (New-York) és Piccicatto Galériában (Milánó). Gyűjteményes tárlatokban az Artex közreműködésével Európa számos országába jutottak el képei, rendszeres résztvevője volt a londoni és a frankfurti Art-Expo Magyar Pavilonjában rendezett reprezentatív tárlatoknak.
Művészetére jellemző a folyamatos technikai fejlődés mellett az elődök festészeti kultúrájának tudatos vállalása és továbbfejlesztése. Festészete szellemi elődjének tekinti a nagybányai művésztelep festészetét és a barbizoni iskola plein-air képalkotását. Tájképeit hacsak teheti a szabadban, közvetlenül a megtalált motívumnál festi és ez adja festészetének sajátságos frissességét és őszinte koloritját.

VARGA ZOLTÁN FESTÉSZETE

„Néha kerülőutak vezetnek a célhoz, ez Varga Zoltán festőművész életpályájára is igaz. Többszöri kísérletezés sem nyitotta meg számára a Képzőművészeti Főiskola kapuit. Sebaj, kitanulta tehát a porcelán festészetet. Kiváló mesterektől, a legjobb helyen – oda rajzkészsége okán azonnal felvették – a Herendi Porcelángyárban tanul. Kis idő múltán már műhelyvezető, festőmester majd a tanműhely vezetője. Amit a porcelánra való „kézzel festés” történetéről és technikájáról tudni lehet, azt kutatja, tudja és tanítja. Megkísérli az elsajátított technikát az iparművészet területéről a képzőművészeti régióba átvinni. Már a kezdeti próbálkozások is olyannyira sikeresek, hogy a milánói Vimercati Galéria többéves szerződést köt vele. Az anyagi biztonság megteremti a továbbtanulás, a továbbképzés lehetőségét. Kloton Péter festőművész magántanítványaként, a „grand art” , a képzőművészet, a műalkotás törvényszerűségeit tanulja, tanulmányozza. Negyed százada elfogadott táj és életképfestő, számos és mindig sikeres kiállításokkal a háta mögött. Kielégíthetetlen tudásvágya, a műfaj határterületei iránt is felkeltették érdeklődését. Megfelelő stúdiumok után festményszakértői vizsgát tett, műtárgyszakértői oklevelet szerzett. Olajfestészetének elismeréseként tanársegédnek hívták több művészeti főiskolára, de Ő ezt elhárítva inkább beiratkozott az immár előtte is megnyílt képzőművészszakok egyikére. Varga Zoltán a mozgalmas pálya állomásain végig lakta, kötözte, utazta, bolyongta és bolyongja az országot. Ismeri és kimeríthetetlen energiával búvárkodja, kutatja, vizsgálja, firtatja, tudakolja országunk szép tájait. Minden megkutatott táj személyes ismerőse, és ha éppen naptól égetten vagy hóval fedetten festői képet mutat magáról, Varga Zoltán tudja mi a teendő!
A látvánnyal szemben földbe szúrja háromlábú tábori állványát – a jó öreg Szakács Művész úrtól lett megörökölve – és gyors vázlatokat készít. Később a műteremben dől el kép lesz-e belőle!” (Wessely Tibor)

Guarantee conditions

Guarantee: 30 days  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 3-5 workdays
Local pickup Gyula
Other 2500 - 5000 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these