Fk/265 - marked painting - tower of santa maria navarrese


35.000 HUF 96.79 USD

Guarantee: 7 days  
Item details
Listed: July 09, 2023
Item code: 4628459
Views: 195
Watchers: 1
Offers: 0 offers
Seller

Hellboy1 (1430)  
Békés county

Verified user

Response time: 91%-banin 3 hours
Positive feedback: 100%
Last login: Yesterday, 18:18
Member since: August 03, 2019
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Seller set the originality of the item as unknown. If you see an artist's name in the listing, please note that the seller does not guarantee that the item is an original.
Subject:nature
Technique:oil
Painting surface:paper
Largest size:medium (up to 80 cm)
Signature:signed
Condition:good for its age
Originality:unknown

Eladásra kínálom ezt a számomra ismeretlen jelzéssel ellátott olaj/papír festményt, amelynek a témája a Santa Maria Navarrese tornya. Modern festő, stílusos, precíz ábrázolása, sokféle technika ötvözésével. Egy szín alkalmazásával is látványos a végeredmény. Kicsit karikaturisztikus érzése van az embernek a festményt szemlélve. A kép barna léckeretben van üveg mögött. Nem tudom, hogy az alkotó magyar, vagy külföldi, Nekem a Fodor aláírás rémlik, de biztosat nem tudok. Az biztos, hogy eléggé egyedi megjelenésű festmény. A kép azonnal falra akasztható állapotban van.

Téma: tájkép

Technika: olaj

Hordozó: papír

Kora: XX.sz. vége

Szignó: van (jobbra lent)

Keret: barna léckeret, üveg mögött

Méret: 36 x 49 cm (keret nélkül), 42,5 x 52,5 cm (kerettel)

Állapot: azonnal falra akasztható állapotban

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva.

Kérem, amennyiben van még kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Egy kis információ a kép témájáról:

A "SPANYOL TORONY", Santa Maria Navarrese spanyol tornya világosan bizonyítja, hogy a szaracén kalózok rajtaütéseinek problémája ezen a területen is érezhető volt, akik gyakran zaklatták a Villaputzu és Arbatax közötti partszakaszt. Ma a szardíniai partok mentén 93 tengerparti torony található: az elsőt V. Károly (1516-1556) idejében építették, a 16. század közepén, de utódjával, II. Fülöp (1556-1598) építették a védelmi rendszert. intézményesült, 1581-ben létrehozták a speciális „Toronyok Királyi Adminisztrációját”, amelynek az új tornyok tervezésének és építésének felügyelete mellett részletesen kezelnie kellett a meglévő tornyok költségeit és javításait. A spanyol S. Maria-torony, amelyet különös nevén "Saracen-torony"-ként ismernek, annak ellenére, hogy kalózellenes funkcióra építették, a történészek szerint 1591 körül épült, amikor körülbelül negyven torony volt a szardíniai tengerparton. A központi strandot San Giovannitól elválasztó kis hegyfokon épült torony közvetlen vizuális kapcsolatban áll az Arbatax-szal, amely logisztikai megoldás lehetővé tette, hogy a két épületben szolgálatot teljesítő helyőrségek az egész öblöt ellenőrizzék. A "Toronyok Királyi Adminisztrációja" dokumentumai szerint ezek ketten az ágyúkkal felfegyverzettek közé tartoztak. A parti tornyoknál szolgálatot teljesítő katonáknak éjjel-nappal készenlétben kellett állniuk, ahogy azt az 1798. január 29-én kelt „Jelentés a tornyok igazgatásáról” is előírja. Az Angiusok 1833-ban megtalálták S. Maria Navarrese tornyát, még mindig felfegyverkezve. A csonka kúp alakú torony pilléres, kupolás boltozattal rendelkezik, és három szinten oszlik el. A földszinten egy ajtón keresztül juthatunk be egy nagy nappaliba, míg az első és a második emeletre egy külső lépcsőn lehet feljutni, ami az első emeleti bejárati ajtó előtt ér véget. A falnak támasztott keskeny létrának köszönhetően lehet feljutni a második emeletre; egy másik lépcsősor pedig vezet a teraszra. Az 1960-as években a tornyot irodaként használták és sokáig a Guardia di Finanza használta. A nyolcvanas évek óta, egyfajta népfelkelésnek is köszönhetően, a torony visszatért Baunei önkormányzatának ellenőrzése alá.

Guarantee conditions

Guarantee: 7 days  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 3-5 workdays
Local pickup Gyula
Other 2500 - 3500 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these