Early bieder portrait couple Austrian 1820k oil/cardboard ? Or a contemporary print?


36.000 HUF 99.48 USD

Item details
Listed: April 24, 2024
Item code: 5056739
Views: 9
Watchers: 3
Seller

iskatel (1722)   
Veszprém county

Response time: 100%in 37 minutes
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 16:43
Member since: April 12, 2011
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Seller set the originality of the item as unknown. If you see an artist's name in the listing, please note that the seller does not guarantee that the item is an original.
Subject:portrait
Technique:oil
Style:biedermeier
Painting surface:cardboard
Largest size:medium (up to 80 cm)
Condition:good for its age
Originality:unknown

A cimben leirt és a fotókon látható szép állapotú kép pár.. hát bajban vagyok,mert teljesen ezer százalékos biztonságra nemk tudnám eldönteni hogy festmény-e vagy valamilyen nyomat lehet-ennek oka az ,hogy kb 3 mm vastag festő kartonra készültek ,és 10x es nagyitással nézve kb olyan technika látszik mint a porcelán festésnél-vagy a szigorúan ortodox aqvarell technikánál-hogy a kép igazából csak szinfoltokra van bontva-azok vannak nagy pontossággal egymás mellé rakva.Hát ha nyomat lenne érződne a felületen is-raszter-nyomás kizárható-nem egyforma és nem teljesen szabályos püttyökből áll-még elviekben kőnyomat lehetne de azt tudomásom szerint ilyen vastag festő kartonra nem csinálták-az egyik kép sarka hiányzik és ott látható hogy nem áll fenn az,hogy esetleg egy vékonyabb papirt ráragasztottak volna az alap kartonra.-ott szép festett szűrke bólus réteg látszik-megnéztem azért UV alatt -hogy nincs-e ott valami zsiványkodás-direkt álcázó ráfestés-de szerencsére sehol sincs ilyen.Szines fametszetre is gondoltam,ugye a régi japán technika-de olyan finom kép van-hogy ezt is tán elvethetem.Na most az a baj,hogy ha nagyitó alatt nézünk akár egy vászonra festett autentikus bieder portrét akkor ugyanezeket a szines pöttyökből rakott festési technikát fogjuk látni-netem néztem a Dorotheum lapján egy GUSTAV ADOLPH HENNIG portrét-ott szépen ki lehetett nagyitgatni-hát dettó ez a tecnika volt persze igen finom-hisz az

emliett művész aki nyomdász is volt mellesleg-az egyikj királya volt ennek a technikának. Én arra tippelnék,hogy a két kép petróleummal higitott olajfestékkel készült nagy precizitással a régi akvarell pőttyözős technkával. nagyitó alatt finom repedezés hálót is lehet néhol látni rajt-ami nyomatoknál nincs.Szignót egyértelműen én nem találtam rajt-mert ami annakj tűnik-pld mandzsetta-gombon-azt a nagyitó olvashatatlanná húzza.Aztán lehet még egy varia-hogy "kifestőkönyv" szerű a cucc-hogy pld.fadúccal rányomjták az alap rajzot-aztán szépen kifestegették -.kipöttyözgették..-de a kora megvan-ennek és a stilisztikájának alapján 1820 körülre teszem nagy biztonsággal. aműgy láttam jó pár igen tökéletes XIX sz-i nyomatot-Brodszky-Lotz-Munkácsy műveiről de azok teljesen mások voltak. Szóval a fentiek miatt nem tudok semmilyen garanciát vállalni -,azért csupán korabeli szép ritka nyomatként áraztam, (festményként kb az ötszörösét érné,ha nem többet-mert nem áll módomban ide-oda vinni szakértetni-bár lehet megérné. Ha eladtam,vissza se kérem-de vissza sem veszem-és CSAK postázni tudom a vételár előre utalása után. A pár amúgy szerintem a kora XI sz olasz népviseletében van, de vélhetőleg Monarchiás művész alkotása a kép. Vélhetőleg az eredeti bieder fakeret-régi,de tán későbbi kopott aranyozással. Br. méret: 43x32 cm-van a képek között olyan is ami kiüvegezve és letisztitva ábráztolja a képeket-a keret csak eléjük van téve. Az ár mindkettőre-a párra vonatkozik!

TISZTELETTEL KÉRNÉM A KEDVES VÁSÁRLÓKAT ,HOGY A LEÜTÖTT TÉTELEK VÉTELÁRÁT ÉS HA VAN A POSTA KÖLTSÉGÉT IS MAX.HÁROM NAPON BELÜL SZIVESKEDJENEK A SZÁMLÁMRA UTALNI-VAGY VELEM FELVENNI A KAPCSOLATOT ESETLEGES ELTÉRŐ EGYEZTETÉS CÉLJÁBÓL!-ELŐRE IS KÖSZÖNÖM! HA NE ADJ ,EZ NEM TÖRTÉNNE MEG-SEMMISNEK TEKINTEM A TRANZAKCIÓT-ÉS SIKERTELEN ÉRTÉKELÉSSEL ÚJRA INDITOM A TERMÉKET !

MPL automatába,MPL Postán maradóra illetve MPL cimre opciókkal tudom csak vállalni a postázását-a mindenkori hivatalos postai dijszabás szerint.

Payment options

Wire transfer in advance

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Mail 3215 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these