Rarity!!! Original large-scale Papp Bertalan Sárospataki landscape oil canvas painting


450.000 HUF 1,251.11 USD

Guarantee: 30 days  
Item details
Listed: September 09, 2023
Item code: 5092862
Views: 307
Watchers: 2
Seller

corvinantiques (112)  
BUDAPEST

Verified user

Response time: 67%-banin 2 hours
Positive feedback: 100%
Last login: Yesterday, 23:18
Member since: November 09, 2016
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
The seller has set the artwork as original and offers 30 days money back guarantee. Seller notes that the originality was confirmed by an expert.
Subject:landscape
Technique:oil
Painting surface:canvas
Signature:signed
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:yes

Eladó a képeken látható eredeti, szignált Papp Bertalan (Sárospatak 1880- Budapest 1913) Sárospataki tájkép. Nagy méretű, olaj vászon festmény. Rendkívül tehetséges művész volt. Sajnos betegség miatt mindössze 33 évesen, Krisztusi korban elhunyt. Ezalatt az idő alatt, viszont Balló Ede, Zemplényi Tivadar és Benczúr Gyula tanítványa is volt. Utolsó éveiben a Benczúr Iskola tanítványaként alkotott. A képet attraktív színek jellemzik. Jelentős az okker, a sárga, a kék és a zöld. Olyan, mintha egy gyönyörű napsütötte táj lenne, háttérben a templommal. Érezhető az art-deco kor és stílus hatása. Nagyon kevés műve maradt fenn. Nagyon ritkán fordul elő aukciókon is. Legutóljára egy aktok képét a Virág Judit galéria aukciózta, melyen 1.800.000.- Forintos leütési árat ért el. A keret és a kép is eredeti állapotban van.

Szignált jobb lent: Papp Bertalan

Keret méret: 118 x 100 cm

Kép méret: 94 x 73 cm

Papp Bertalan (Sárospatak 1880- Budapest 1913) életrajz:

Sárospatakon, szegény családból született Papp Ferenc nyomdász és Patonai Zsuzsanna fiaként. Otthon iparos pályára szánták, Papp Bertalan azonban ennek ellenére ment Budapestre és az Iparművészeti iskolába iratkozott. Természetesen küszködnie kellett és csak nagy erőlködésekkel tarthatta magát e pályán. A nehézségeket azonban legyőzte energiája és heves rajongása a művészet iránt. Ilyen áron jutott aztán mind előbbre. A képzőművészeti iskolában Balló Ede és Zemplényi Tivadar tanítványa volt, itt már feltűnt. Pályája kezdetén fametszeteket, majd portrékat, életképeket készített. Amikor 1910-ben kiállított, a Műcsarnok Harkányi-díját nyeri el. Majd amikor Benczúr Gyula vette magához, két évre rá, aktos kompozíciójával az Erzsébetvárosi Kaszinó díját kapta. Halálát hashártyagyulladás okozta. Műveit a Magyar Nemzeti Galéria őrzi.

Bármely, a termékkel kapcsolatos kérdésre szívesen válaszolok.

Minden termékemről nyugtát adok. Kérem tekintse meg további eladó termékeimet is. Általában ritkább, egyedibb tárgyak értékesítésével foglalkozom. Időszakosan töltöm föl üzletem árukészletét és az új szerzeményeket!

Személyes átvétel az üzletemben, a VIII. kerületben (Corvin-negyed) lehetséges, de postázás, szállítás is megoldható előzetes egyeztetés után.

Guarantee conditions

Guarantee: 30 days  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-3 workdays
Local pickup Budapest VIII.
Mail 1 HUF
Mail as fragile 1 HUF
Other 1 - 10000 HUF

Others searched for these