Kacziányi aladár: two acts


260.000 HUF 709.07 USD

Guarantee: 1 year  
Item details
Listed: February 15, 2024
Item code: 5620274
Views: 110
Watchers: 1
Offers: 0 offers
Seller

festmenyesek (478)   
BUDAPEST

Verified user

Very responsive to messages
Positive feedback: 97.18%
Last login: Today, 10:33
Member since: November 27, 2012
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
The seller has set the artwork as original and offers 1 year money back guarantee. Seller notes that the originality was confirmed by an expert.
Subject:nude
Technique:oil
Painting surface:canvas
Largest size:medium (up to 80 cm)
Signature:signed
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:yes

FKC066

Cégünk Magyarország egyik legnagyobb kínálatú internetes festménykereskedését üzemelteti.
Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan.
-
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk, képeinket újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak.
-
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam- és pénz-visszafizetési garanciát vállalunk.
-
Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.

Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki.
Kérem nézze meg a további hatalmas festménykínálatunkat.

A kép mérete: 57 x 70
Készült: Olaj, Vászon
A kép Kacziány Aladár (1887, 1978, Cserhátsurány, Budapest) alkotása.
Jelezve jobbra lent "Kacziányi"
A festmény jó állapotban van. Keret: Ép

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.
Festő. A budapesti Iparművészeit Főiskolán és a Római Angol Művészakadémián végezte művészeti tanulmányait. Mesterei Újvári Ignác és Pap Henrik voltak. 1912-től a Műcsarnok állandó kiállítója volt. Művei számos külhoni tárlaton is sikert arattak (Hága, 1921; Bécs, 1924, velencei Biennálé, 1932). Tagja volt az 1924-ben alakult Spirituális Művészek Szövetségének. A társulat bemutatóink a Nemzeti Szalonban, majd az Új Szalonban rendszeresen szerepelt olajképekkel, akvarellekkel és rajzokkal. 1945 után részt vett három nemzeti kiállításon. Többnyire szimbolikus és dekoratív munkákat festett, itáliai tanulmányútja után a preraffaeliták műveivel rokon műveket alkotott. 1930-ban ő festette az egri minorita templom oltárképét. 1933-46 között a budapesti Iparművészeti Iskola tanára volt. "Nő virággal" című képe a Magyar Nemzeti Galériában található, 1967-ben egy műve a pécsi Modern Képtárba került. Több díjat nyert. (ML, MÉL, Éber, Új Idők Lexikona/1938)

Magyar festők és grafikusok adattára
Az Iparművészeti Főiskolán és a római, angol művészakadémián tanult. Mesterei: Ujváry Ignác és Pap Henrik voltak. 1912-től kiállító művész és ettől kezdve a műcsarnoki tárlatok állandó kiállítója volt. Munkái számos külföldi kiállításon is sikert arattak. (Hága, 1921, Bécs, 1924, Velencei Biennálé, 1932). Itáliai tanulmányútja hatására a preraffaelíták műveivel rokon műveket alkotott. Tagja volt az 1924-ben alakult Spiritulális Művészek Szövetségének. Az egyesület kiállításain a nemzeti Szalonban, majd az Új Szalonban rendszeresen szerepelt olajképekkel, vízfestményekkel, rajzokkal. 1930-ban festette az egri minorita templom oltárképét. 1933-tól 1946-ig az Iparművészeti Főiskola tanára. Nő virággal c. képe a Magyar Nemzeti Galériában található. 1967-ben egy műve a Pécsi Modern Képtárba került, Tompa Kálmán gyűjteményének részeként. - MÉL

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
Festő. A bp.-i Iparművészeti Főiskolán és a Római Angol Művészakadémián végezte tanulmányait. Mesterei Újvári Ignác és Pap Henrik voltak. 1912-től a Műcsarnok állandó kiállítója volt. Művei számos külföldi kiállításon is sikert arattak (Hága - 1921, Bécs - 1924, Velencei Biennálé - 1932). Itáliai tanulmányútja hatására a preraffaelíták műveivel rokon műveket alkotott. Tagja volt az 1924-ben alakult Spirituális Művészek Szövetségének. Az egyesület kiállításain a Nemzeti Szalonban, majd az Új Szalonban rendszeresen szerepelt olajképekkel, akvarellekkel, rajzokkal. 1930-ban festette az egri minorita templom oltárképét. 1933-1946 k. a bp.-i Iparművészeti Iskola tanára volt. "Nő virággal" c. képe a MNG-ban található. 1967-ben egy műve a Pécsi Modern Képtárba került. Több díjat nyert. (ML, MÉL)

Művészeti lexikon I-IV.
Festő. Az Iparművészeti Iskola tanára volt 1933-tól 1946-ig. Bp.-en és Olaszo.-ban végezte tanulmányait. 1912-ben állított ki először a Műcsarnokban, ahol 1945-ig állandó kiállító volt. Nagyobbára szecessziós hangvételű szimbolikus kompozíciókkal szerepelt (Öröm). 1919-ben műveiből kollektív kiállítást rendeztek a Nemzeti Szalonban, 1931-ben a Műcsarnokban. Számos külföldi kiállításon is szerepelt, több díj nyertese. Oltárképet festett az egri minorita templom részére. A felszabadulás után részt vett három nemzeti kiállításon. Nő virággal c. képe a Nemz. Gal. tulajdona.

Művészeti lexikon I-II.
Festő. Budapesten és Olaszországban végezte tanulmányait és nagyobbára kötött stílusú szimbolikus kompozíciókat (Öröm) és női alakokat (Virgilia stb.) állított ki Budapesten.

Guarantee conditions

Guarantee: 1 year  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Local pickupBudapest IX.
MPL - home delivery6800 HUF
PostaPont4800 HUF

Others searched for these