János Várkonyi (1947-): market (oil painting, with enamel varnish) portrait - Békéscsaba painter


115.000 HUF 319.73 USD

Guarantee: 1 year  
Item details
Listed: March 12, 2024
Item code: 5688847
Views: 106
Watchers: 3
Offers: 0 offers
Seller

emcepe (213)  
BUDAPEST

Very responsive to messages
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 07:34
Member since: May 07, 2014
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
The seller has set the artwork as original and offers 1 year money back guarantee.
Artist:Várkonyi János
Subject:genre scene
Technique:oil
Painting surface:cardboard
Largest size:medium (up to 80 cm)
Signature:signed
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:no

Várkonyi János festőművész alkotása, olaj technikával. Kiválóan megfestett életkép, sok alakkal. A művet különlegessé teszi a művész által megválasztott zománchatású lakk, a fotók csak részben tudják visszaadni ezt az érdekes tulajdonságát a képnek.

Szignózott jobbra lent, illetve a hátoldalon is jelzett. Méret: 69 x 29 cm + keret.


Várkonyi János Békéscsabán született 1947-ben. Középiskolás éveiben Mokos József szakkörébe járt. A Rózsa Ferenc Gimnáziumi érettségi után a szegedi Juházs Gyula Tanárképző Főiskola földrajz-rajz szakát végezte el 1971-ben. Mesterei Cs. Patai Mihály, Vinkler László és Fischer Ernő voltak. 1971-től Mezőberényben, majd 1979-től Békéscsabán rajzot és művészettörténetet tanított. Már a főiskola elvégzése után belecsöppent a művészeti közéletbe, jelentős hazai és külföldi tárlatokon vett részt. A kezdetektől bekapcsolódott a békéscsabai Országos Grafikai Művésztelep munkájába, a békési Csuta és a nagykanizsai Ludvig Nemzetközi Művésztelep állandó résztvevője volt. Festményei hazai múzeumokban, közintézményekben és külföldi magánygyűjteményekben is megtalálhatók (Ausztria, Bulgária, Finnország, Franciaország, Lengyelország, Luxemburg, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia, Szlovénia, Ausztrália, Japán, Kanada, USA). Békéscsaba önkormányzata gazdag Várkonyi János-kollekcióval rendelkezik.

Várkonyi János cizelláltan és mívesen megkomponált festményein a lírai humanizmus, figuratív munkáiban a romantika és az irónia egyaránt felfedezhető. Alkotásai meseszerű utazások az időben, ember- és természetszeretetet sugároznak, érzelmek kifejeződései színekben, formákban, békéscsabai hangulatok, álomszerű tájak. A táblaképek mellett könyvillusztrációkat és grafikákat is készít.

Szállítás

Postázás esetén nagy gondossággal csomagolom be a művet, hogy épségben érkezhessen meg Önhöz. Személyes átvételre kizárólag Újpesten van lehetőség.

Amennyiben Önben bármilyen kérdés merülne fel a vásárlás részleteivel vagy a termékkel kapcsolatban, kérem, írjon üzenetet!

Guarantee conditions

Guarantee: 1 year  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Local pickup Budapest IV.
Mail 3000 HUF

Others searched for these