"The thief" is a work by the Czech painter Gábor Cseh (1941) from Szekszárd from 1973.

LEÁRAZVA !! 79.900.- ról !

49.900 HUF 137.34 USD

Guarantee: 30 days  
The seller recommends it as a gift.
Item details
Listed: April 19, 2024
Item code: 5760347
Views: 101
Watchers: 1
Offers: 0 offers
Seller

ThomasNathaniel (15)  
Tolna county

Verified user

Very responsive to messages
Positive feedback: 100%
Last login: Yesterday, 22:47
Member since: February 20, 2024
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
The seller has set the artwork as original and offers 30 days money back guarantee. Seller notes that the originality was confirmed by an expert.
Subject:people
Technique:other
Style:art deco
Painting surface:paper
Largest size:medium (up to 80 cm)
Signature:signed
Condition:good for its age
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:yes

CSEH GÁBOR : SZEKSZÁRD VÁROSUNK, SZERETETT BÜSZKESÉGE !
“ A TOLVAJ “
címmel ,a pályája elején készült mű, ami még egész más stílust képvisel ( színes fametszet - papír technika ) mint a mostanság ismert festményei. A művész úr személyes kedvence volt az alkotás mivel elmondása alapján az édesapját ábrázolta meg a háború utáni nyomorúság és éhség idején. A képet a családom kapta ajándékba Cseh Gábor Úrtól személyesen. Keretméret 72cm x 52cm

„A művésznek érzelmileg azonosulnia kell azokkal az emberekkel, akik között él, és azzal a tájjal, ahol él. Ellenkező esetben művészete nem lehet élő és mai.”

Kezdetben tus rajzolással, linómetszetekkel és grafikai eljárásokkal kísérletezett. Rajzai egyre gyakrabban megjelentek helyi és országos lapok hasábjain. Az általa kikísérletezett technikáról portréfilm is készült, amelyet 1968-ban a Magyar Televízió is bemutatott.

1966 óta több mint 150 önálló kiállítása volt szerte az országban és külföldön is. Művei megtalálhatók számos magángyűjtő otthonában országszerte, Európa sok országában, valamint a tengerentúlon is.

Munkássága során sokat kísérletezett különböző eljárásokkal, Így kezdett el olajjal dolgozni, mely technika a legmeghatározóbb lett művészetében. 1980-tól használja az általa kifejlesztett egyéni technikát. Ennek lényege, hogy homok felpakolásával a képein rücskös, rusztikus és sima felületek váltakoznak elősegítve, a kép mondanivalójának kiemelését. A művész realista ábrázolású képein a technika nem öncélú, hanem az a fényárnyék hatásának kiemelésére szolgál. Legkiemelkedőbb és legnagyobb formátumú képei ebben a technikában készülnek.

A művészet válságáról sokat beszélnek manapság. Véleménye szerint csak egyes művészek vannak válságban. A művésznek ki kell mozdulnia „elefántcsont torony”-ból, vissza kell hódítani a tömegbázist. A művésznek szolgálni kell és nem uralkodni. Nem szabad önmaguknak emlékművet állítani. Bízzuk az értékelést az utókorra. Unokáink fognak ítéletet alkotni a művekről és művészekről. Csakis az igazi értékek fognak megmaradni, minden más feledésbe merül.

Guarantee conditions

Guarantee: 30 days  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1 workday
Local pickup Szekszárd
Mail 3000 HUF
Mail as fragile 3000 HUF
Shipping abroad
European Union 10000 HUF

Others searched for these