Oil painting / oriental cityscape, portrait, in a gilded frame.


220.000 HUF 599.95 USD

Guarantee: 30 days  
Local pickup
Item details
Listed: April 15, 2024
Item code: 5767989
Views: 42
Watchers: 0
Offers: 0 offers
Seller

BTC (0)  
Pest county

Positive feedback: no feedback
Last login: Today, 15:20
Member since: March 09, 2024
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
The seller has set the artwork as original and offers 30 days money back guarantee. Seller notes that the originality was confirmed by an expert.
Artist:Alim Adilov
Subject:genre scene
Technique:oil
Painting surface:canvas
Largest size:big (from 80 cm)
Signature:signed
Condition:flawless
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:yes

Kèp mérete: 60x80cm

Keret mèrete: 96x116cm

Alim Adilov, magyar szórenddel Adilov Alim (Taskent, 1963– ) Magyarországon élő üzbég festőművész. 1963-ban született Üzbegisztán fővárosában, Taskentben, édesapja grafikus, édesanyja iparművész volt. Gyermekéveit is ott töltötte, szülei hatására már akkor sokat rajzolt, céltudatosan művész akart lenni. Ennek érdekében több rajzszakkörbe is járt, majd egy képzőművészeti középiskolában érettségizett; mindig törekedett arra, hogy a kiválóak közül is a legjobb legyen. Katonai szolgálatát Kazahsztánban teljesítette, majd a szentpétervári Repin Képzőművészeti Akadémián végezte tanulmányait, mesterei Mojszenkó és Vitrugatszkij voltak. 1991 és 1993 között a londoni akadémián fejlesztette tovább a tudását, egy ottani kétéves kurzus elvégzésével.

1993-ban Magyarországon települt le; 2003-ban költözött Solymárra, szándéka szerint hosszú időre; választásában motiválta Budapest közelsége mellett a szép környezet, és a táj nyugalma, inspiráló békéje is. 2004 óta tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének. Festészetében legszívesebben azokat a témákat dolgozza fel, amiket utazásai során átélt, amikkel a világot járva találkozott. Városok, házak, tájak fogják meg a leggyakrabban, de nem idegen tőle a portréfestés és a csendéletek alkotása sem. Kifejezetten fontosnak ítéli az élénk színhasználatot, szavai szerint a színek elvarázsolják, és nélkülük nem adhatná vissza a világ ezer arcát. Stílusára leginkább a klasszikus realista meghatározás illik, de hatott rá az impresszionisták munkássága is. Akrillal és olajjal fest. Csoportos kiállításai voltak többek között Szentpéterváron, Moszkvában, Rosztovban, Taskentben, Tokióban, Wörschachban, Kuala Lumpurban, Budapesten, Debrecenben és Békéscsabán. Önálló kiállításokat Londonban, Békéscsabán, Miskolcon, Debrecenben, Gödöllőn, Kecskeméten és Budapesten, valamint a malajziai Kuala Lumpurban és Puchongban tartott.
A keret kis mèrtékben sérült de a kép maga hibátlan,ezèrt szerepel a leírásban ùgy,hogy hibátlan.

Guarantee conditions

Guarantee: 30 days  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 weeks
Local pickup Budapest

Others searched for these