Bánkut gertrúd (1948 - ): sea bass, 60 x 80 cm + frame, oil-wood


33.000 HUF 91.17 USD

Guarantee: 30 days  
Item details
Listed: April 23, 2024
Item code: 5788502
Views: 26
Watchers: 1
Seller

horcsa (443)   
Vas county

Verified user

Response time: 100%-banin 2 hours
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 10:01
Member since: October 04, 2013
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
The seller has set the artwork as original and offers 30 days money back guarantee. Seller notes that the originality was confirmed by an expert.
Subject:landscape
Technique:oil
Painting surface:wood
Signature:signed
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:yes

Festmény méret:60 x 80 cm,kerettel :72 x 92 cm, olaj - farost

festmény tökéletes állapotban,kereten sérülések/keret ajándék hozzá/

BÁNKUTI GERTRUD :

1948-ban született Budapesten, Apja, nagyapja, nagybátyja valamen­nyien festők voltak. Tizenhét évesen már ő is "szállított" az ARTEX-nek. Tanárai Vén Emil (Munkácsy-díjas, az Akadémia tanára), Altorjai István, a fiatalon elhunyt pécsi, Barcsai tanítvány.
Képeit eleinte egy évtizeden át for­galmazta az ARTEX, így már abban az időben többszáz képe került külföldre: Kanadába, az USA-ba, NSZK-ba, Franciaországba és Svájcba. Az évek multával sokasodtak a kiállításai: Pécs, Szigetvár, Budapest, Graz, Kecskemét, Harkány, München Kevés ország van, ahol nem találhatunk nagyméretű Bánkuti festményt. Japán turista, ausztrál üzletember, chilei magyar nagykereskedő, orosz miniszterhe­lyettes, IFOR tábornok éppen úgy lakik a képeivel, mint ezernyi magyar, vagy ugyanennyi német, osztrák, svéd stb.

Alapvetően realista festő, a valóságból, a természetből építkezik, de nem másolja, fotózza a látványt. Számottevően átalakítja, átszínezi a valóságot.

Friss, expresszív ecsetkezelés, maga­biztos spaklitechnika jellemzi a képeit. Erős kolorista, színélményt kíván nyújtani. Némely képe látomásszerű, mintha a napba néztünk volna és utána a tájra. Speciális színtévesztése miatt másnak látja a színeket és a fényeket - ezt belső látása számottevően felerősíti, áthangolja, költőivé teszi. Nem ragaszkodik görcsösen a valósághoz, a látvány csak indító jel saját belső színvilága kivetítéséhez. Színei har­monikusak, magával ragadóak és a napfény, vagy a napszak fényével változnak.

Forrás :www.bankuti.hu

Guarantee conditions

Guarantee: 30 days  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Local pickup Szombathely
Mail 2400 HUF

Others searched for these