Iconic series! Walter bosse's ceramic foo dog for lovers of the wiener werkstätte. (Modern art deco)


860.000 HUF 2,365.17 USD

The seller recommends it as a gift.
Local pickup
Item details
Listed: April 18, 2024
Item code: 5441209
Views: 41
Watchers: 7
Seller

DesignCorner (85)    
Veszprém county

Response time: 100%-banin 4 hours
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 03:00
Member since: September 02, 2020
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Manufacturer, brand:austrian pottery
Type:figurines, statues
Age:1900-1949
Style:modern

ICONIC SERIES! A közeljövőben ezzel a szövegcímkével híres, ikonikus, vagy rendkívül kiemelkedő alkotásokat töltök fel. Keresési Tipp: kívánság szerint keressen rá az art deco, modern, vagy klasszikus kifejezésre. Ezután a szűrési feltételnél az eladó nevéhez írja be a DesignCorner nevet, és nyomjon egy entert!

Értéke, és az internetes adás-vétel sajátosságai miatt próbálom a lehető legrészletesebben körülírni a művészeti alkotást. Amennyiben bármilyen további kérdése felmerül nyugodtan írjon üzenetet.

Walter Bosse a világ első designcsapatának kerámia tervezője és a groteszk nagymestere volt. Foo kutyája talán egyik legkülönlegesebb alkotása. A korát megelőző “bolondos” alkotás a művészről szóló könyv elejére került. Ritka és egyedi darab, mert mindegyik más festéssel készült.

Szín:Ez a példány egy magastüzű karneol mázat kapott. Lötz vázáknál találkozni ezzel a színnel. Egyedül a szemek lettek kékre festve.

Stílus: wiener werkstaette alapokból építkezik, de valójában egy korát évtizedekkel megelőző posztmodern alkotás. Lábait Dagobert Peche is tervezhette volna, de legjobban egy Sottsass által megálmodott vidám posztmodern enteriőrbe illik. Szívesen ajánlom bármilyen bauhaus, vagy minimál lakásba is. Színt és játékosságot visz egy ridegebb környezetbe.

Kor: több mint 70 év után, egy nászajándékokat tartalmazó dobozból került elő.
A lámpaalj, 1924-1937 között Kuffsteinben készülhetett. Elektromos szerelékkel pedig 1939 körül láthatták el, kerámia helyett már műanyag forgókapcsolóval.

Jelzés, anyag: Dorotheum-nál talált darabot jelzetlenként említik. Az igazság az, hogy a talprészen minimális hely van elhelyezni, máshol meg nem látszana a rendkívül vastag máz alatt. Ezen a darabon viszont a kezdő betűk észrevehetőek a talprészen. Fotót csatoltam. Az is látható , hogy talpra állítva égették, és a maradék anyag ellepte a jelzés nagy részét. A számos helyen reprodukált kerámia anyaga megegyezik a wiener wekstaette művészei által használt vörös,kissé szemcsés agyaggal.

Állapot: ahogy korábban leírtam, soha nem volt használva. Lezárt dobozban volt, alkatrészei nem öregedtek. Kapcsolójának működése teljesen újszerű csak a foglalat beragasztásánál látszik a kora, mivel a réz némileg reakcióba lépett vele. A magastüzű kristályos máz az élesebb részeken (hasonlóan más bosse kerámiához) égetésnél kissé megpörkölődött. Főleg a láb rész díszítésének élein pár helyen 1 milliméternél kisebb apró mázdarab vált le. Ezek leginkább kézzel érzékelhetőek csak. Makro felvételeket csináltam róluk , ami az utolsó fotókon látható a különleges üvegszerű mázszerkezettel együtt illetve a taprész mázatlan felületével. Az extra nagyításnak köszönhetően jobban látszanak az apró mázhibák, de valójában abszolút nem zavaróak.A könyv borítóján szereplő példányon is megfigyelhetők ezek. Nagy valószínűséggel az a példány jobban érintett volt, így a kérdéses éles részeken, a szájperemen és a lábrész díszítésein látható módon utólagos aranyozással korrigáltak. Az eladásra kínált alkotás viszont egészen kitűnő állapotban maradt fent, mivel dobozban volt és nem fogdosták össze a lábrész érzékeny díszített felületét.

Méret:cca.28 cm magas, és 24cm széles

Szállítás: személyes átadás, 125 km-es körzetben kiszállítás megoldható

Számla: csak magánszemély részére


Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Local pickup Balatonalmádi
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these