Iconic series! Walter Bosse kerámia foo kutyája a wiener werkstätte kedvelőinek. ( modern art deco )


860.000 HUF 2,340.20 USD

Az eladó szerint ajándéknak is kiváló.
Személyes átvétel
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. április 18.
Termékkód: 5441209
Megtekintések: 33
Megfigyelők: 7
Eladó adatai

DesignCorner (85)    
Veszprém megye

Válaszadás: 100%-ban4 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 14:17
Regisztráció: 2020. szeptember 02.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Készítő, márka:osztrák kerámia
Terméktípus:figurális, szobor
Kor:1900-1949
Stílus:modern

ICONIC SERIES! A közeljövőben ezzel a szövegcímkével híres, ikonikus, vagy rendkívül kiemelkedő alkotásokat töltök fel. Keresési Tipp: kívánság szerint keressen rá az art deco, modern, vagy klasszikus kifejezésre. Ezután a szűrési feltételnél az eladó nevéhez írja be a DesignCorner nevet, és nyomjon egy entert!

Értéke, és az internetes adás-vétel sajátosságai miatt próbálom a lehető legrészletesebben körülírni a művészeti alkotást. Amennyiben bármilyen további kérdése felmerül nyugodtan írjon üzenetet.

Walter Bosse a világ első designcsapatának kerámia tervezője és a groteszk nagymestere volt. Foo kutyája talán egyik legkülönlegesebb alkotása. A korát megelőző “bolondos” alkotás a művészről szóló könyv elejére került. Ritka és egyedi darab, mert mindegyik más festéssel készült.

Szín:Ez a példány egy magastüzű karneol mázat kapott. Lötz vázáknál találkozni ezzel a színnel. Egyedül a szemek lettek kékre festve.

Stílus: wiener werkstaette alapokból építkezik, de valójában egy korát évtizedekkel megelőző posztmodern alkotás. Lábait Dagobert Peche is tervezhette volna, de legjobban egy Sottsass által megálmodott vidám posztmodern enteriőrbe illik. Szívesen ajánlom bármilyen bauhaus, vagy minimál lakásba is. Színt és játékosságot visz egy ridegebb környezetbe.

Kor: több mint 70 év után, egy nászajándékokat tartalmazó dobozból került elő.
A lámpaalj, 1924-1937 között Kuffsteinben készülhetett. Elektromos szerelékkel pedig 1939 körül láthatták el, kerámia helyett már műanyag forgókapcsolóval.

Jelzés, anyag: Dorotheum-nál talált darabot jelzetlenként említik. Az igazság az, hogy a talprészen minimális hely van elhelyezni, máshol meg nem látszana a rendkívül vastag máz alatt. Ezen a darabon viszont a kezdő betűk észrevehetőek a talprészen. Fotót csatoltam. Az is látható , hogy talpra állítva égették, és a maradék anyag ellepte a jelzés nagy részét. A számos helyen reprodukált kerámia anyaga megegyezik a wiener wekstaette művészei által használt vörös,kissé szemcsés agyaggal.

Állapot: ahogy korábban leírtam, soha nem volt használva. Lezárt dobozban volt, alkatrészei nem öregedtek. Kapcsolójának működése teljesen újszerű csak a foglalat beragasztásánál látszik a kora, mivel a réz némileg reakcióba lépett vele. A magastüzű kristályos máz az élesebb részeken (hasonlóan más bosse kerámiához) égetésnél kissé megpörkölődött. Főleg a láb rész díszítésének élein pár helyen 1 milliméternél kisebb apró mázdarab vált le. Ezek leginkább kézzel érzékelhetőek csak. Makro felvételeket csináltam róluk , ami az utolsó fotókon látható a különleges üvegszerű mázszerkezettel együtt illetve a taprész mázatlan felületével. Az extra nagyításnak köszönhetően jobban látszanak az apró mázhibák, de valójában abszolút nem zavaróak.A könyv borítóján szereplő példányon is megfigyelhetők ezek. Nagy valószínűséggel az a példány jobban érintett volt, így a kérdéses éles részeken, a szájperemen és a lábrész díszítésein látható módon utólagos aranyozással korrigáltak. Az eladásra kínált alkotás viszont egészen kitűnő állapotban maradt fent, mivel dobozban volt és nem fogdosták össze a lábrész érzékeny díszített felületét.

Méret:cca.28 cm magas, és 24cm széles

Szállítás: személyes átadás, 125 km-es körzetben kiszállítás megoldható

Számla: csak magánszemély részére


Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBalatonalmádi
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még