Durkó Charles - dr. Imre Csarnai József-dinya: the history of Gyula sausage-reloaded!


4.900 HUF 13.58 USD

Guarantee: eternal  
Item details
Listed: June 12, 2023
Item code: 4360502
Views: 249
Watchers: 2
Seller

dexter72 (692)    
Békés county

Very responsive to messages
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 13:40
Member since: December 21, 2016
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Condition:perfect
Type of binding:hardcover
Features:illustrated

Durkó Károly-Dr. Csarnai József-Dinya Imre: A gyulai kolbász története-újratöltve! (Gyula régen és ma könyvsorozat 13. kötet)

Kiadta a Gyulai Évszázadok Alapítvány 2017-ben

Új állapotban, fóliázva.

A Gyulai Évszázadok Alapítvány különleges ajándékkal lepte meg a várost: 12 év után ismét feldolgozták hentesiparunk történetét. Az új album kiemelten foglakozik a Gyulai Húskombinát és az elmúlt 70 év történetével, a csőd után induló újrakezdéssel. A 2005-ben készült interjúk mellett a közelmúlt történéseiről, az üzemi szintű húsipar megmentésének eseményeiről Daka Zsolt számol be. Dékány Ferenccel az elmúlt években bekövetkezett változásokról, saját életútjáról beszélgettünk, Zám Andrástól megtudhatjuk, érdemes-e újra vágóhidat építeni Gyulán, hogyan kell tervezni a jövőt. Megszólal Ruck János, a Gyulai Húskombinát utolsó vezérigazgatója is, aki az utolsó évek szinte kilátástalan küzdelméről árul el fontos információkat. A könyv gazdagon bővített és új fotókkal, hentes ereklyékkel, dokumentumokkal, régi cikkeken keresztül bemutatja az egykori méltán híres gyulai hentes famíliákat, de az elmúlt évtizedek és a jelenkor mestereit, szakembereit is. Megismerkedhetünk a mai meghatározó hentes vállalkozásokkal, boltokkal. Visszautazhatunk egy kicsit a mészárszékek, régi vágóhidak, a filléres gyorsvonatokra alapozó egykori rendezvények világába. Megismerhetjük a mai kolbász és sódarmustra eddigi történetét, a hagyományőrzők munkáját. Az album felidézi, hogyan sikerült gyorsan visszaszerezni a városunkból elszállított húsipari gyűjteményt is. A korábbihoz képest jóval több, 224 oldalon megjelenő reprezentatív albumból két régi gyulai kolbászrecept mellett új, a Gyulai kolbászra alapozott ételrecepteket is megismerhetünk. A könyvet Durkó Károly szerkesztette, írta, társszerzője Dr. Csarnai József és Dinya Imre, közreműködője Gila Éva. Az album lektora Dr. Szabó Ferenc, a kitűnő számítógépes szerkesztés most is Polyák Istvánnak és Polyák Editnek köszönhető. A korrektúrát Durkóné Illés Bernadett jegyzi, a grafikai illusztrációk Volent Katalin munkái. Az archív fényképek szerzői között találjuk Bucskó Gyulát, Fái Izidor özvegyének fényképészetét, Misley Ervint, Pölöskey Mihályt és Székely Aladárt, a közelmúltat és a jelenkort több mint 12 profi és amatőr fotós rögzítette. A könyv a gyulai Dürer Nyomdában készült.

Nézze meg további könyveinket és termékeinket is!

Guarantee conditions

Guarantee: eternal  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Local pickup Gyula
Mail 1990 HUF

Others searched for these