Durkó Károly-Dr. Csarnai József-Dinya Imre: A gyulai kolbász története-újratöltve!
Feltöltés ideje: 2023. június 12. |
Termékkód: 4360502 |
Megtekintések: 246 |
Megfigyelők: 2 |
dexter72 (687)
Békés megye
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot: | kiváló |
Kötés típusa: | kemény kötés |
Jellemző: | illusztrált |
Durkó Károly-Dr. Csarnai József-Dinya Imre: A gyulai kolbász története-újratöltve! (Gyula régen és ma könyvsorozat 13. kötet)
Kiadta a Gyulai Évszázadok Alapítvány 2017-ben
Új állapotban, fóliázva.
A Gyulai Évszázadok Alapítvány különleges ajándékkal lepte meg a várost: 12 év után ismét feldolgozták hentesiparunk történetét. Az új album kiemelten foglakozik a Gyulai Húskombinát és az elmúlt 70 év történetével, a csőd után induló újrakezdéssel. A 2005-ben készült interjúk mellett a közelmúlt történéseiről, az üzemi szintű húsipar megmentésének eseményeiről Daka Zsolt számol be. Dékány Ferenccel az elmúlt években bekövetkezett változásokról, saját életútjáról beszélgettünk, Zám Andrástól megtudhatjuk, érdemes-e újra vágóhidat építeni Gyulán, hogyan kell tervezni a jövőt. Megszólal Ruck János, a Gyulai Húskombinát utolsó vezérigazgatója is, aki az utolsó évek szinte kilátástalan küzdelméről árul el fontos információkat. A könyv gazdagon bővített és új fotókkal, hentes ereklyékkel, dokumentumokkal, régi cikkeken keresztül bemutatja az egykori méltán híres gyulai hentes famíliákat, de az elmúlt évtizedek és a jelenkor mestereit, szakembereit is. Megismerkedhetünk a mai meghatározó hentes vállalkozásokkal, boltokkal. Visszautazhatunk egy kicsit a mészárszékek, régi vágóhidak, a filléres gyorsvonatokra alapozó egykori rendezvények világába. Megismerhetjük a mai kolbász és sódarmustra eddigi történetét, a hagyományőrzők munkáját. Az album felidézi, hogyan sikerült gyorsan visszaszerezni a városunkból elszállított húsipari gyűjteményt is. A korábbihoz képest jóval több, 224 oldalon megjelenő reprezentatív albumból két régi gyulai kolbászrecept mellett új, a Gyulai kolbászra alapozott ételrecepteket is megismerhetünk. A könyvet Durkó Károly szerkesztette, írta, társszerzője Dr. Csarnai József és Dinya Imre, közreműködője Gila Éva. Az album lektora Dr. Szabó Ferenc, a kitűnő számítógépes szerkesztés most is Polyák Istvánnak és Polyák Editnek köszönhető. A korrektúrát Durkóné Illés Bernadett jegyzi, a grafikai illusztrációk Volent Katalin munkái. Az archív fényképek szerzői között találjuk Bucskó Gyulát, Fái Izidor özvegyének fényképészetét, Misley Ervint, Pölöskey Mihályt és Székely Aladárt, a közelmúltat és a jelenkort több mint 12 profi és amatőr fotós rögzítette. A könyv a gyulai Dürer Nyomdában készült.
Nézze meg további könyveinket és termékeinket is!
Garanciális feltételek
Garancia: örökös |
Fizetési opciók
Banki előre utalás |
Készpénz |
Szállítási opciók
Szállítás innen: Magyarország Feldolgozási idő: 1-2 munkanap A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását. | |
Személyes átvétel | Gyula |
Postázás | 1990 HUF |