Dr. László Siklóssy: a similar edition of Svábhegy 1929, 1987


4.990 HUF 13.89 USD

Guarantee: 1 year  
Item details
Listed: June 09, 2023
Item code: 4381253
Views: 198
Watchers: 0
Seller

dexter72 (693)    
Békés county

Very responsive to messages
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 07:01
Member since: December 21, 2016
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Age:20th century
Condition:perfect
Type of binding:linen
Features:illustrated

Dr. Siklóssy László: Svábhegy, 1929 hasonmás kiadása

A SVÁBHEGYI NYARALÁSNAK SZÁZ ESZTENDŐS S A SVÁBHEGYI EGYESÜLET ALAPÍTÁSÁNAK NEGYVEN ESZTENDŐS EMLÉKÉRE

Az eredeti könyvet kiadta a Svábhegyi Egyesület Budapesten,1929-ben. Az eredeti kiadáshoz hűen aranyozott kiadói egész vászon kötésben. Fekete-fehér képekkel és egy kihajtható térképmelléklettel (A Svábhegy és környéke) illusztrált.

Az Állami Könyvterjesztő Vállalat reprint sorozatában jelent meg 1987-ben Budapesten. A Kossuth Nyomdában készült 208 oldalon.

ELŐSZÓ

A Svábhegyi Egyesület célja a Svábhegy felvirágoztatása. Olyan részleges cél ez, amelynek szolgálata hasznot hajt az egésznek is. Amikor a Svábhegy felvirágoztatásáért dolgozunk, akkor egyszersmind az egész budapesti hegyvidékért, sőt egész Budapestért is dolgozunk. A hegyvidék a város tüdeje. Ennek pedig rendben kell lennie, ha a világ elé akarjuk állítani azt a szépséget, amelyet Budapestünkben látunk. Budapest legyen nagy, de egyúttal legyen egészséges. Budapestet kelljen meglátni, de utána ne kelljen meghalni. Budapestet egészségben élvezze magyar és idegen egyaránt s aztán jóhírét vigye tovább.
Ebben a munkában töltött el a Svábhegyi Egyesület 40 esztendőt, sőt kis híja 41-et. Nagyon komolyan fogtuk fel a 40-es dátum megünneplését és ezért késtünk valamelyest. Ezt az egy esztendős késést behozzuk a Svábhegy százéves jubileumánál.
Eredeti tervünk az volt, hogy megírjuk az Egyesület 40 esztendős történetét. Siklóssy László barátom azonban, akire ezt a feladatot örömest bíztuk, a 40 esztendőt megtoldotta az előtte lévő 60-nal. Az ő munkájából tárult elénk a magyar középosztálynak egybefolyó küzdelme a budapesti hegyvidékért, mint a test és lélek mentsváráért.
Valóban száz évről van-e itt szó ? A Svábhegy története alapján véve még régebbi. A száz év onnan számítandó, amikor a magyar középosztály felfedezte a Svábhegyet.

Nézze meg a kirakatunkat és a többi termékünket is!


Guarantee conditions

Guarantee: 1 year  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Local pickup Gyula
Mail 2160 HUF

Others searched for these