Dr. Siklóssy László: Svábhegy 1929, 1987-es hasonmás kiadása


4.990 HUF 13.61 USD

Garancia: 1 év  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. június 09.
Termékkód: 4381253
Megtekintések: 190
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

dexter72 (687)    
Békés megye

Válaszadás: 100%-ban1 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 14:18
Regisztráció: 2016. december 21.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Kor:20. század
Állapot:kiváló
Kötés típusa:vászon
Jellemző:illusztrált

Dr. Siklóssy László: Svábhegy, 1929 hasonmás kiadása

A SVÁBHEGYI NYARALÁSNAK SZÁZ ESZTENDŐS S A SVÁBHEGYI EGYESÜLET ALAPÍTÁSÁNAK NEGYVEN ESZTENDŐS EMLÉKÉRE

Az eredeti könyvet kiadta a Svábhegyi Egyesület Budapesten,1929-ben. Az eredeti kiadáshoz hűen aranyozott kiadói egész vászon kötésben. Fekete-fehér képekkel és egy kihajtható térképmelléklettel (A Svábhegy és környéke) illusztrált.

Az Állami Könyvterjesztő Vállalat reprint sorozatában jelent meg 1987-ben Budapesten. A Kossuth Nyomdában készült 208 oldalon.

ELŐSZÓ

A Svábhegyi Egyesület célja a Svábhegy felvirágoztatása. Olyan részleges cél ez, amelynek szolgálata hasznot hajt az egésznek is. Amikor a Svábhegy felvirágoztatásáért dolgozunk, akkor egyszersmind az egész budapesti hegyvidékért, sőt egész Budapestért is dolgozunk. A hegyvidék a város tüdeje. Ennek pedig rendben kell lennie, ha a világ elé akarjuk állítani azt a szépséget, amelyet Budapestünkben látunk. Budapest legyen nagy, de egyúttal legyen egészséges. Budapestet kelljen meglátni, de utána ne kelljen meghalni. Budapestet egészségben élvezze magyar és idegen egyaránt s aztán jóhírét vigye tovább.
Ebben a munkában töltött el a Svábhegyi Egyesület 40 esztendőt, sőt kis híja 41-et. Nagyon komolyan fogtuk fel a 40-es dátum megünneplését és ezért késtünk valamelyest. Ezt az egy esztendős késést behozzuk a Svábhegy százéves jubileumánál.
Eredeti tervünk az volt, hogy megírjuk az Egyesület 40 esztendős történetét. Siklóssy László barátom azonban, akire ezt a feladatot örömest bíztuk, a 40 esztendőt megtoldotta az előtte lévő 60-nal. Az ő munkájából tárult elénk a magyar középosztálynak egybefolyó küzdelme a budapesti hegyvidékért, mint a test és lélek mentsváráért.
Valóban száz évről van-e itt szó ? A Svábhegy története alapján véve még régebbi. A száz év onnan számítandó, amikor a magyar középosztály felfedezte a Svábhegyet.

Nézze meg a kirakatunkat és a többi termékünket is!


Garanciális feltételek

Garancia: 1 év  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételGyula
Postázás2160 HUF

Mások ezeket keresték még